Fotografijama kroz Sarajevo (III)

04/09/2016 0 ,

Od prethodne dvije priče iz Sarajeva prošlo je isuviše vremena da bi ova objava imala smisla. Ipak, moj OCD ne bi nikada dopustio tu nedovršenost i nekompletiranost trilogije, a i negdje želim da mi ova sarajevska serija postova ostane kao podsjetnik i uspomena na lijepe dane. Kao dnevnik kom ću se vratiti nakon nekog vremena, pročitati ga, pregledati i iznova proživjeti sve šta smo Andrea i ja proživjele ta tri dana.

Prvi dan je bio neprikosnoven, to ste već vidjeli. Drugi je bio izuzetno bogat sadržajem, i to ste vidjeli. A treći prati melanholija, jer je posljednji. Ustale smo i spakovale se, stvari odnijele na recepciju, ključ ostavile, i zaputile se na jutarnju mamurnu kafu. Lokacija? Zlatna ribica. Andrea nikada nije bila tamo, a jedino mjesto u koje odem svaki put kada dođem u Sarajevo je Zlatna ribica. Dakle, odluka je bila laka. Bilo šta reći o ovom mjestu je glupo. Osim onoga OTIĐITE. Fotografije ne prenose tu ljepotu i bogatstvo utiscima nakon sjedenja i uživanja u njihovom ambijentu. Uz dobro društvo, naravno.

zlatna ribica detalji

U Zlatnoj Ribici

Zlatna ribica sarajevo detalji

Detalji; Zlatna ribica

Zlatna ribica sarajevo

U Ribici je pola dobre kafe ambijent; Zlatna ribica

Zlatna ribica u sarajevu

Enterijer; Zlatna ribica

Zlatna ribica u sarajevu kafa

A u vodu stavljaju krastavac; Zlatna ribica

Nakon kafe slijedi doručak. Takav je red, zna se. Ovaj put u Food Market-u u SCC-u. Ja sam isti takođe posjetila koji dan ranije, a oduševljenje sam uspješno prenijela i na svoju saputnicu, pa smo iskoristile priliku da odemo baš tamo na meni najdraži obrok u toku dana. Atmosfera u Food Marketu je divna, iako je ponekad bučno (na sreću, ne i u tim jutarnjim časovima). Ambijent ostavlja bez daha. A hrana je posebna priča. Zaista nemam niti jedan pogodan prigovor za te dvije posjete koje sam imala istom. Neka fotografije ispričaju tu priču zadovoljstva.

Food Market Sarajevo

Enterijer; Food market SCC

food market sarajevo scc

Matching nije u modi; Food Market SCC

Food Market u SCC

Breathtaking; Food market SCC

SCC Sarajevo Food market

A kad sunce grije – raj!

Sendvic food market scc

Sendvič. Ne znam koji, al’ je savršen i ima masline u sebi; Food market SCC

Food Market SCC

Nezdravo je lijepo; Food market SCC

food market sarajevo scc palacinke

Nutela i višnje, jer ljepše ne može; Food market SCC

Punih stomaka i srećne odlučile smo prošetati tržnim centrom – kad smo već tu. Nijednoj šoping nije bio prioritet na ovom putovanju, tako da je i ovaj obilazak bio površan i usmjeren ka 2-3 konkretne prodavnice koje nemamo u Banjoj Luci, a u kojima sam željela nešto pazariti. Ovdje uglavnom mislim na Lush, L’occitane i Zaru – gle čuda. I, naravno, nezaobilazni Butik Badem. Bez čokoladnih i cimetastih badema se ne vraćam iz Sarajeva!

U Sarajevu

Šetajući po Sarajevu

Toliko od ove sarajevske putne priče. Za kraj, hvala Andrei za ova tri sjajna dana, hvala Sarajevu što me dočekao ovako lijepo i iznova natjerao da se zaljubim u njega, i hvala svim divnim ljudima sa kojima sam tamo provela trenutke za pamćenje. Do narednog posta, naredne priče i narednog putovanja,

vaša L.


Zlatna ribica

Adresa: Kaptol 22

Facebook: Zlatna ribica

Ocjena:   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥


Food market SCC

Adresa: Vrbanja 1

Facebook: Food Market

Instagram: @foodmarket.scc

Ocjena:   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥


 

Prva priča iz Sarajeva:

FullSizeRender-6

Druga priča iz Sarajeva:

Sarajevo

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *