Intervju: Sa Lolom na visokim štiklama

Juče se u internet carstvo zvanično doselila Lola. Već danima uspješno golica maštu svojom pojavom na društvenim mrežama, ali nije otkrila mnogo o sebi. Bila je tajnovita, zanimljiva i zagonetna. I obećavala je mnogo. U želji da otkrijem više o Loli, a to onda podijelim i sa vama, pozvala sam je na razgovor – koji je ona prihvatila bez ikakve dileme. A kako je red da prvo saznamo nešto o sagovornicima, zamolila sam je da nam se predstavi. Na postavljeno pitanje da se opiše u tri riječi dobila sam sasvim logičan odgovor koja žena je ikada stala u tri riječi? Priznajem, potpuno pogrešno pitanje. Pristah i na duži opis.

Kako sama kaže za sebe, ona je djevojka u tridesetim godinama kojoj je dosadilo da joj govore kako da izgleda, šta da stavlja na sebe, koju boju kose da nosi, kako da ona udovolji partneru u krevetu ili kuhinji, da planira život prema horoskopu, i da se temama za žene smatraju samo one iz segmenta žuto, našminkano, modno. Pa je odlučila da okupi nekoliko fenomenalnih djevojaka i jednu ženu te da zajedno regionu ponude i nešto drugačije teme koje inspirišu, postavljaju pitanja, daju odgovore, zabavljaju i slično. I nada se da će u tome uspjeti.


Sjajna je ta Lola neka žene, ako mene pitate. Međutim, zanimalo me otkud uopšte ideja za njeno doseljenje u internet carstvo?

 

Ženskih portala ima mnogo. Ne znam da li je Lovily primijetila, ali svi se bave ISTIM temama. Nećete na nekom ženskom portalu naći temu o ISIS-u, jer nije na ženama da o tome pričaju. E pa, pomenuti ISIS je tema svih nas. Pol sa tim nema veze. 


A kakvi su onda Lolini ciljevi i planovi?

 

Lolin cilj je da pokaže da se i bez žutila i bjutija može biti popularan danas. A plan je da rastemo, razvijamo se, zaposlimo još ljudi i postanemo sinonim za najbolju online drugaricu svake žene. Pa što da ne i muškarca. I naravno, cilj joj je da zaradi dovoljno da oni koji rade da bi Lola bila živa mogu takođe da žive od Lole.

Potpuno sam optimistična po pitanju toga. Ipak, takvi veliki i dobri planovi zahtijevaju dobru ekipu. Sa kim Lola voli najviše da se druži? Kakve drugare i saputnike će skupljati oko sebe tokom rada i rasta?

Lola je vrlo druželjubiva i brbljiva, ali je najsigurnija u rukama svoje tri djevojke: dvije Maje i jedne Sare. Bilo bi super kada bi tvoji čitaoci mogli da provedu po 15 minuta sa svakom od njih kako bi shvatili zašto je Lola tako šarena, raznolika, ponekad ide iz krajnosti u krajnost i tome slično. Politikologinja koja piše modni blog, nagrađivana spisateljica kratkih priča i skriveni talenat za pronalaženje najnevjerovatnijih komada u second hand šopovima, i nebrušeni spisateljski dijamant koja je završila žurnalistiku i filozofiju, a dio života je provela u Egiptu. Zar to već ne zvuči kao dovoljna motivacija za čitanje Lole?

Uređivačkim dijelom se bavi Lolina mama, žena koja je za svoj nik na Tviteru odabrala ime Krempitushka, a odnosi s javnošću su joj osnovno interesovanje, iako je javnost nekad dotjera do suza.

Cijeloj toj ekipi najviše podrške pruža jedan muškarac koji uređuje drugi magazin (minimagazin.info) koji se bavi najženskijim mogućim temama. 

Eto. Misliš da je Loli ikad dosadno? 🙂


Oh, ne. Definitivno i nikako ne. Poželih odmah da se družim sa tom šarolikom ekipom, pa sva sreća to od sada i mogu svaki dan. A, zanima me, s obzirom da nam se sve nešto poremetilo i skrenulo sa puta, kakve su Loline zamisli i želje u pogledu internet svijeta, odnosno kako Lola zamišlja idealan internet svijet?

 

Idealno ne postoji, ali bilo bi lijepo kada bismo se vratili čitanju, a ne prelijetanju preko sadržaja. Kad bismo iskoristili širinu, visinu i dubinu interneta da stvarno budemo pametniji, a ne samo da se pravimo pametni i kada bismo kroz sve ono što internet pruža više toga naučili o sebi, a ne zanosili se mišlju da znamo nešto o drugima. 

Šta onda možemo mi očekivati od Lole?

 

Nemojte odmah na početku očekivati mnogo. Prvi put smo stale na štikle ove visine i koraci su nam prilično nesigurni, ali odlučno idemo naprijed. Neka vam očekivanja rastu onako kako bude rastao i broj tekstova.

Lovily mnogo voli muziku i knjige i često piše o njima, pa da li bi nam Lola mogla reći koja je njena omiljena pjesma, njen svojevrsni reprezent?

 

Whatever Lola Wants“ – s tim što ćemo mi uzeti dušu i srce čitaocima i napuniti ih inspiracijom i uvjerenjem da je sve moguće 🙂

 


I za kraj, s obzirom da je mene oborila sa nogu i tako zaslužila podršku, kako svi mi možemo pomoći Loli da naraste?

 

Čitajte nas i kritikujte. Kritika ne znači nužno negativan komentar. Spremni smo i na dobro i na loše, samo nam je važno da ne budete ravnodušni. Mijenjaćemo ono za šta budemo smatrali da je potrebno. I ponudićemo više onoga što vam se dopadne. 

 

Meni je na sve rečeno preostalo jedino da klimnem glavom i poželim Loli mnogo sreće. Ispunjenje njenih ciljeva biće odlična promjena za sve nas. Pravo osvježenje i olakšanje, tračak nade i veliki izvor korisnih informacija. Zato, zapratite Lolu na njenoj Facebook stranici i na ostalim društvenim mrežema, bookmark-ujte njenu web-stranicu, i u narednom (nadam se veoma dugom) periodu čitajte, šerujte, lajkujte i kritikujte, ali i hvalite. Jer pohvale su najbolja motivacija za dalje, više i bolje.
Vaša L.

Lovily preporuke za čitanje kod Lole:


 

13133307_253697025018475_2110128365683513349_n

 

 

Facebook stranica

Instagram profil

Tviter nalog

Website

4 komentara
 • željka
  June 9, 2016

  Ja sam oduševljena Lolom, nisam manje ni očekivala 🙂

  • Lovily
   June 9, 2016

   Takođe. Jedva dočekah da počnu sa radom. I radujem se svim narednim pričama!

   Puno pozdrava,
   L.

 • Profa
  June 10, 2016

  Samo da Vam skrenem pažnju na grešku u tekstu. Šaroliko, nikako ne šarenoliko.
  Inače, volim Vaš blog.

  • Lovily
   June 11, 2016

   Hvala mnogo na komentaru. Svi oko mene oduvijek govore šarenoliko, pa i ja sama koristih takav oblik dugo. Zato mi ne bi ni palo na pamet da provjerim da li je ispravno. Negdje se podrazumijevalo da je tačno. Tako da – zahvalna na ispravci i napomeni!

   P.S. Drago mi je ako Vam se dopada blog. Nadam se da će i ubuduće teme biti interesante Vama i da ćemo se družiti. A svaki komentar je i više nego dobrodošao. 🙂

   Puno pozdrava,
   L.

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *