Noć knjige ili sajam bez sajma

03/06/2016 0 , ,

Pažnja! Pažnja!


Već 14. put se održava događaj koji morate posjetiti!


Kada?

U  petak 17.06.2016. od 17 do 24 časa.


Gdje?

U knjižarama u Srbiji i regionu.


A šta to?

Noć knjige, naravno!


Ok, zanima vas i šta je to Noć knjige uopšte?

To je događaj koji organizuje najveća izdavačka kuća na prostoru Balkana – Laguna – sa ciljem da promoviše knjigu i značaj čitanja.

To je događaj u kojem svi knjigoljupci uživaju dva puta u toku godine.

I to je događaj nakon kojeg se biblioteke svih nas popune, dopune, udebljaju, otežaju i ušarene. Postanu ljepše i dragocjenije.


 

468x60-ljiljana-sipragic


Prvi put kada sam ja obratila pažnju na ovaj događaj, prije tačno dvije godine, ulov je bio nevjerovatan. Kao neko ko voli čitati i već dugo gradi ličnu biblioteku, izuzetno zadovoljstvo mi je predstavljao knjigo-šoping koji je dobio sajamske razmjere.

Znajući da će uskoro biti održana Noć knjige, odvajala sam nešto novca sa strane, tako imajući spreman određeni iznos samo za tu namjenu. Zaobiđem neke druge nebitne troškove i te parice ostavim za dan kada ću iste potrošiti na nešto korisnije i draže, nešto što se odavno vuče na listi želja. Činjenica da sam za iznos koji bih inače dala za dvije ili tri dobila ukupno pet knjiga za mene je i više nego zadovoljavajuća. A, osim toga, znatna je razlika u atmosferi u knjižari tokom ova dva dana u godini. Svi su tu. Vrzmaju se, pregledaju, iščitavaju sažetke. Traže ono nešto što će ih zapanjiti i inspirisati, u čemu će uživati narednih dana i mjeseci. Ili nešto što će, na kraju krajeva, pokloniti nekome trećem.

Knjiga je idealan poklon. Ako znate da vam neko drag slavi rođendan uskoro, sačekajte 17. pa pazarite dvije umjesto jedne za nešto malo više novca. Knjiga je idealan poklon i za sebe samog. Pa umjesto da čekate sajmove i kupujete usput po punim cijenama, strpite se samo do 17. juna i zabavite se švrljajući pored rafa knjiga do kasnih večernjih sati, sa sve saznanjem da ćete dobiti suštinski duplo više knjiga za isti novac.

Računica je sasvim prosta. Za jednu knjigu dobijete 25% popusta, za dvije 30, za tri 35, a za četiri i više knjiga 40% popusta. Uz to, gift asortiman ima 10% popusta, strana izdanja 20 i domaći autori do 20%. Naravno, pričamo o Laguninim izdanjima knjiga. Iz mog ličnog iskustva, to je izgledalo ovako: prošle godine sam kupila 5 knjiga, sve njih platila nekih 50 KM (25 €), a samo jedna iz te šarenolike skupine (konkretno “Stiv Džobs” Voltera Ajzaksona) po punoj cijeni je koštala polovinu gore navedenog iznosa. Pa vi meni sada recite da Noć knjige nije sjajan događaj sa odličnim popustima i velikom isplativošću. A uz sve to, na taj dan Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske odobrava popust od 50% na godišnji upis u periodu od 12 do 17 časova. Sjajno, zar ne?

P.S. Ukoliko biste da nešto kupite, a nemate konkretnu listu želja, zavirite ovdje za preporuke. Pisala sam o Amerikani, Jedan dan, Pablu Eskobaru, Čaju od šljiva i mnogim drugim knjiga, a sigurna sam da će barem neka od njih biti pun pogodak i za vas.

Srećan vam ulov i vidimo se u knjižari 17.06!

Vaša L.

*Ovaj post nastao je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *