Nosiću jednom haljinu Zuhaira Murada

08/03/2015 0 ,


Odavno mi se po glavi mota želja da vam predstavim svog omiljenog dizajnera i predmet željenja već dugi niz godina. Danas je došao i taj dan. Zašto baš danas? Jer se nekako sve posložilo. I inspiracija, i slobodno vrijeme i činjenica da je danas međunarodni dan žena, a ovaj blog post predstavlja jedan od sasvim random razloga zašto je lijepo biti žena.

Među veliki brojem bitnih i velikih stvari koje me čine srećnom što sam žena, tu je i jedna skoro nebitna, ali opet draga stavka – nošenje haljina (i štikli – moram dodati). Vjerujem da se neće svaka žena pronaći u ovome, jer svi mi drugačije doživljavamo pojedine stvari, ali za mene nositi haljinu znači osjećati se ženstveno i zanosno. Nošenje haljine izaziva osjećaj posebnosti i ljepote. Prošetati u jednoj izuzetnoj haljini može samo probuditi u vama osjećaj božanstvenosti. I to sve ne zbog drugih, već zbog same sebe. Od svega je najbitnije da smo lijepi sebi i zadovoljni samim sobom, a ostalo će već doći na svoje. Ta, baš TA haljina možda se drugima neće ni dopasti, ali važno je da nošenje iste vama predstavlja zadovoljstvo.

U skladu sa svim gore navedenim je i moja (u naslovu već izrečena) želja – da nosim haljinu Zuhaira Murada. Ovolika očaranost neće tek tako splasnuti i nestati, a želje i ciljevi su tu da se ostvare.  Tako da –  unaprijed se radujem danu kada će biti moja. Bilo koja. Jer taj čovjek ne griješi sa haljinama.

Mnogi od vas će se možda pitati zašto biram Zuhaira od toliko dobrih i poznatih dizajnera, ali to se riječima opisati ne može. Nevjerovatan je spoj seksipila, ljepote, elegancije i kreativnosti koji zrači iz svake njegove kreacije. Sve su slične, sve upečatljivo njegove, a opet svaka posebna na svoj način. Izbori materijala i boja koje dominiraju u njegovim linijama su naprosto savršeni: od klasičnih i vječno traženih crnih i bijelih modela, do nijansi koje su krajnje efektne i mame uzdahe i poglede sa svih strana. Sve to, zajedno sa detaljima, koji su veoma suptilni i neprimjetni, ali daju čar haljinama, predstavlja savršen spoj. Bar za mene. I još hiljade žena na svijetu.

Obzirom da sve ove riječi i dalje ne mogu dovoljno dobro opisati kreacije ovog libanskog dizajnera,  prepuštam vas vizuelnom uživanju u njegovim djelima. Izdvajam neke od omiljenih i željenih kreacija.


Svakako da su tu još brojne predivne haljine, koje odišu seksipilom i glamurom, pa vam stoga preporučujem da zavirite na oficijalni sajt Zuhaira Murada. Svašta nešto lijepo se krije tamo.

Riječ, dvije o Zuhairu Muradu

Zuhair Murad 2.jpgZuhair Murad rođen je i odrastao u Bejrutu, Liban. Nakon srednje škole preselio se u Pariz, gdje je nastavio školovanje i stekao diplomu u oblasti modnog dizajna. Prvo pojavljivanje zabilježeno je 1999. godine u Rimu, kojim je već tada pokazao da će zauzeti bitno mjesto u svijetu mode. Iako se trenutno bavi isključivo dizajnom garderobe (haljina) i modnih dodataka (štikle, torbe, naočale), u planu je proširivanje linije sa parfemima, kozmetikom, kupaćim kostimima, donjim vešom te dodacima za kuću. Njegovi zvanični butici se nalaze u Parizu, Bejrutu te Milanu. Brojne su poznate ličnosti pronosale njegove kreacije, a neke od njih uključuju:  Taylor Swift, Carrie Underwood, Ivana Trump, Beyoncé Knowles, Jennifer Lopez,  Shakira, Katy Perry, Christina Applegate, Cheryl Cole, Fergie, Miranda Kerr. Danas Zuhair Murad predstavlja sinonim za glamur, modu i dizajn Bliskog Istoka.


Pišite mi utiske o ovom, kao i prijedloge drugih dizajnera čije biste kreacije vi rado pronosali. Radujem se komentarima.

Vaša L.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *