Šta kupiti za poklon?

12/05/2015 0 ,

Kao i za svaku drugu ženu, moje uživanje u šopingu bilo koje vrste je ogromno. Ipak, vremenom sam ustanovila da mi najveće zadovoljstvo pričinjava kupovanje poklona ljudima koje volim. Ima neke posebne čari u traženju onoga šta će tvoji najbliži voljeti, pakovanju toga u najljepše šarene papire sa mašnicama i spremanju iznenađenja. O krajnjem efektu usrećivanja pomenute osobe i da ne pričam.

Svi pokloni koje biram su uvijek u vezi sa osobom kojoj poklanjam, njenim afinitetima i željama. Ponekad jednostavno u tom periodu postoji nešto šta je predmet željenja, a ponekad idem na sigurnu kartu onoga šta je vječno voljeno i traženo. U skladu sa tim, dajem vam pet prijedloga za poklon, koje sam i sama u posljednje vrijeme poklanjala, a koji su krajnje jednostavni i dostupni svima. Povod nije važan, važno je izmamljivanje osmijeha.

1. Karte za pozorište ili koncert

Znam da ovo nije ni malo inovativno, ali priznajte da vam rijetko kada padne na pamet da karte za nekakav (redovan) događaj iskoristite kao poklon. Karte za pozorište su poklon koji najčešće biram za majku, za rođendan ili bilo koji drugi dan kada je na repertoaru nešto zanimljivo i novo. Znam da je istinski zaljubljenik u pozorište, redovno gledamo zajedno predstave, pa sam sigurna koje to nije pogledala i uvjerena da će se svaki put oduševiti kada se vratim iz grada sa njima. Dvije karte u kovertu + nekoliko donedavno aktuelnih, prelijepih (a naših omiljenih) tulipana (ili bilo kojeg drugog cvijeća, po izboru) i savršeno iznenađenje je spremno. Slično je izgledao i jedan od mojih najomiljenijih poklona ikad dobijenih, samo je u pitanju bio koncert, i to onaj Ibrahima Maaloufa u Sarajevu.

2. Za čajoljupce

Nedavno sam dragu prijateljicu ugostila kući i napravila joj svoj omiljeni crni čaj sa vanilom i burbonom. Iako nije najveći čajoljubac na svijetu, bila je oduševljena. Ponukana tim, nekako sam uspjela nabaviti isti taj (jer postoji u prodaji samo u Beograda, ne i kod nas). Spakovala sam ga u lijepu kutiju zajedno sa žutom tufničastom šoljom i prelijepim filterom za čaj sa malim šarenim čajnikom na kraju i voilà – mala šarena kutija za čajoljupce je spremna. Sigurna sam da i vi poznajete nekoga ko mnogo više uživa u mnogobrojnim aromama čajeva, nego u klasičnom ukusu kafe.

3. Teglica za svakoga

Oduševljena idejama koje kruže internetom, počela sam i sama praviti teglice sa poklončićima. To može biti teglica natrpana sitnim omiljenim slatkišima ili nekim drugim sitnicama po želji. Jedna takva poklonjena nedavno je sadržala sljedeće: 1 ruž, 2 laka za nokte, 1 sijenka, 1 tuš, 1 rumenilo + nekoliko slatkiša (rafaelo kuglica, bajaderica i kinder štapića). Sadržaj sami odredite, teglicu ukrasite nekom lijepom mašnom i šljokicama i vaše malo iznenađenje je gotovo.

4. Rokovnik sa željenim motivom

notepads

Ukoliko poznajete osobu koja je izuzetno organizovana, perfekcionista i voli zapisivati (kao što sam i sama), rokovnik je idealan poklon. Vjerujte, koliko god da ih već posjeduje takva osoba, svaki novi će biti dobrodošao. Ovdje je bitno samo voditi računa o koricama, u skladu sa ukusom te osobe. Što šarenije, simboličnije i neklasičnije – to bolje. Cambridge knjižara ima u ponudi veliki broj lijepih rokovnika marke Teneusus. Ja bih sve, ako mene pitate. A i jedan od najdražih poklona koje sam dobila je upravo Teneusus sa motivima Barselone, grad u koji se zaljubih na prvi pogled, prvi dodir, prvu šetnju. I ta ljubav i dalje traje.

5.  (ne)obična karta svijeta

Poznajte nekoga ko voli da putuje? Ok, priznajem, pitam gluposti. Dakle, pričamo o idealnom poklonu. Karta svijeta sa zlatnom folijom. Takozvana greb-karta. Posjetiš zemlju, izgrebeš zlatnu foliju sa iste, i ostane ti ona u nekoj jarkoj boji. I tako zemlju po zemlju. Moje oduševljenje istom je rezultovalo instant kupovinom za jednu dragu osobu koja često i daleko putuje, sa željom da cijelu izgrebe i ušareni.

Scratch-Map-Frame


Sa ovim prijedlogom završavam drugi post iz serije posvećene poklonima (kako učiniti poklon posebnim možete pročitati ovdje). Nadam se da sam vas barem malo inspirisala i da ćete jednako iznenaditi voljenu osobu, kao što je meni do sada (i na sreću) uspjevalo.

Do narednog posta,

Vaša L.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *