Švajcarska u teglici

27/05/2016 0 ,

Prije nekoliko dana na Tviteru mi se obratila Tijana iz kompanije Didaco sa pozivom na događaj koji organizuju. U pitanju je bila prezentacija i promocija novog brenda proizvoda za njegu kože na našem tržištu imena Skincode. Iako moj blog nije kozmetički orijentisan (probala, ali definitivno ne uživam jednako u pisanju takvih recenzija kao u ostalim aspektima), odlučih odmah da želim prisustvovati događaju iz više razloga. Najprije jer ovakvi blogo-događaji nisu klasični za BiH. Srbija i Hrvatska, odnosno velike kompanije u pomenutim, su u posljednje vrijeme počele aktivnije time da se bave, a ostatak svijeta, konkretnije zapad, po tom pitanju dominira – pa se masovno od strane poznatih kuća organizuju druženja sa blogerima, vlogerima, novinarima… Ta druženja nisu samo i isključivo prezentacije, već uključuju brojne druge aktivnosti, a sve sa ciljem da se blogo-zajednica upozna sa nekim novitetima, pa to prenese na svoje brojne čitaoce. Princip je sasvim logičan, skroz jednostavan i veoma efikasan.

I eto, napokon se desilo da jedna kompanija, konkretno Didaco, to uradi i kod nas. I za to im skidam kapu. Povod ovaj put, a vjerujem da neće ostati prvi i jedini, je poznati luksuzni švajcarski brend preparativne kozmetike Skincode, koji se tek sada pojavljuje na našem tržištu. Na događaju kojem su prisustvovali novinari, blogeri i radnici u apotekama i drogerijama u kojima će se Skincode prodavati, Cecilia Weidner, global beauty consultant za pomenuti brend predstavila je njihovu istoriju, glavnu misao vodilju, linije koje nude i sve ostale specifikacije koje su bile zaista korisne i dobre za upoznavanje sa ovom poznatom kozmetičkom kućom. Pred nama svima se pojavila gospođa sjajnog stasa i glasa, u crnoj haljini, sijede kratke kose savršeno sređene i sa biserima oko vrata. Vidno njegovana i uredna, klasičan primjer prave gospođe koja drži do sebe, stala je pred nas, na brzinu se predstavila i onda na sjajnom engleskom i izuzetno ubjedljivo iznijela sve ono šta bismo trebali znati. U više navrata pomislih kako bi, da ona radi u okolnim drogerijama, meni uspješno prodala sve i jedan proizvod, pa makar on bio najbeskorisniji na svijetu.

Na sreću, ovo o čemu smo slušali nije beskorisno ni u kom pogledu, jer pričamo o kozmetičkom brendu iz Švajcarske koji ima dugu istoriju, a čiji vlasnik je ni manje ni više nego princ. Riječ je o princu Niclasu Massalsky, čiji je otac radio u Revlonu, potom kao predsjednik u La Prairie, i naposlijetku osnovao Swiss Line kompaniju fokusiranu na anti-aging proizvode za njegu. Pod uticajem oca, Niclas je naslijedio ne samo ljubav ka kozmetici već i znanje, pa se nakon rada u Swiss Line-u odvažio na kreiranje svoje sopstvene kompanije. Slijedeći filozofiju da je bitnije šta proizvod ne sastoji nego šta sastoji, u njegovim nećete pronaći ni konzervanse, ni mirise, ni boje, ni sastojke životinjskog porijekla. Činjenica je da su uzroci alergija najčešće neki od pomenutih sastojaka, tako da nepostojanje istih u Skincode linijama predstavlja veliku prednost naspram brojnih drugih na našem tržištu.

Istraživanje, razvoj, kvalitetni sastojci i preciznost. Sve su to kvaliteti sa kojima se može pohvaliti velika (ne u geografskom smislu) Švajcarska i upravo sve te stavke posjeduje i Skincode – brend građen sa ljubavlju i pažnjom, uz veliku želju i namjeru da svojim korisnicima ponudi baš to – švajcarsku u teglici. A sa tako nečim nemoguće je da ne budete zadovoljni. I dok ja temeljno probavam neke od njihovih proizvoda, ne bih li se i sama u potpunosti uvjerila u sve gore navedeno, vama preporučujem da zavirite u Jovanin post u kom je ona do detalja pisala kakve to konkretno proizvode u svojim linijama ima Skincode, kome će oni odgovarati i šta ih čini tako posebnim od sastojaka. Ipak ona to radi najbolje i nije bez razloga jedina beauty blogerka koju pratim iz BiH. A vjerujem da će vam onda biti još jasnije zašto se ovoliko truda uložilo u predstavljanje Skincode-a.

Do naredne priče,

vaša L.

2 Skincode Banja Luka

Cecilia Weidner, global beauty consultant za Skincode.

10

Skincode proizvodi, photo by Jovana.

*Ovaj post nije sponzorisan.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *