ZWAAN: Labud u svijetu mode

26/10/2016 0 ,

Ne vjerujem ljudima koji ne vjeruju u trud.

I ne vjerujem ljudima koji misle da ne mogu uspjeti ako ostanu svoji.

Treba znati, treba željeti, treba biti dosljedan sebi i pokazati trud.

A takvog je stava i Tina – djevojka iz Banjaluke čija ljepota neobičnosti ne završava samo na imenu, već se proteže kroz sve sfere njenog života i postojanja.

Zašto spominjem baš nju?

Jer želim da vam predstavim rad u koji je uložila vrijeme, trud, energiju i dobar dio sebe, rad koji stoji iz imena ZWAAN.

Riječ je o novom modnom brendu koji odavno postoji u Tininoj glavi, ali je tek nedavno postao stvarnost i realnost. Kroz kompletan dizajn i kolekcije koje stvara prožima se njena osobenost i ličnost, počev od naziva koji na holandskom označava labuda – onog koji je prati tokom cijelog života.

zwaan dizajn lovily moda

Tinino interesovanje za modu postojalo je još od osnovne škole kada je sklapala neobične kombinacije i tako odudarala od većina klinaca iz komšiluka, a onda je tokom odrastanja i ispitivanja različitih oblasti shvatila da je baš to ono šta je zanima i usrećuje. To stvaranje, kreiranje, taj kompletan proces od papira, preko hrpe materijala do nečega šta postane priča za sebe. Modni dizajn.

Kada vidim odjevni predmet, u glavi mi se automatski slaže milion kombinacija. Modna revija u malom.

Iako smatra da je stil oličenje ličnosti, nešto šta se gradi godinama, tvrdi da je njen prilično nedefinisan i šarolik, takav da se ne može pripisati nijednom modnom pravcu. I to je zaista istina, jer kada pogledate njene kreacije, vidjećete mnogo svačega, ali ništa potpuno prepoznatljivo i viđeno. Vidjećete Tinu, onakvu kakva ona jeste. Što je, uostalom, i najbitnije kod dizajnera. Da bude svoj, iskren i prepoznatljivi, a tako i neponovljiv.

lovily blog zwaan

Sve dosadašnje znanje i iskustvo, koje upotpunjuje ljubavlju prema modi i dizajnu, stekla je na studijima ali i tokom volontiranja kod jednog od najpoznatijih bh. dizajnera – Duška Oraščanina. Osim navedenog, može se pohvaliti i učešćem na Fashion Week-u u Sarajevu na takmičenju za mlade dizajnere, šta je zapravo i bilo probijanje leda u samostalnim vodama.

Prva ZWAAN kolekcija za proljeće-ljeto 2017 je bajkovita, u stilu Alise iz Zemlje čuda, takva da djeluje nadrealno i nestvarno. Razlog tome je Tinina ljubav prema nadrealizmu, Salvadoru Daliju i Fridi Kalo. Osim toga, karakterišu ih prijatni materijali i širi krojevi, šta je idealno za tople dane koji nam dolaze.

zwaan lovily blog

Inače, ZWAAN će imati svoj štand ispred BBI centra u Sarajevu 13. i 14. maja, a nove kolekcije možete pratiti na njenoj Facebook stranici ili Instagram profilu. Ukoliko poželite nešto naručiti, bilo da je iz kolekcije ili po vašoj mjeri, javite joj se putem poruke, jer svoje modne kreacije besplatno šalje na kućnu adresu. A do tada – pregledajte kako to izgleda njena prva kolekcija i pišite utiske.

Do naredne priče,

vaša L.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *