Orlovi ponovo lete i voljećete ih

lovily laguna orlovi ponovo lete

Orlovi ponovo lete?

Čekaj, čekaj.

Ovo je štamparska greška.

Orlovi ne lete ponovo, već rano!”

Da, lete rano, ali lete i ponovo u novoj knjizi koju je objavila Laguna, a koja objedinjuje 14 priča nekih od najpoznatijih domaćih autora. Na toj listi našli su se i Mihajlo Pantić, Dejan Stojiljković i Dr Nele Karajlić, ali i mnogi drugi čijim pričama nećete moći odoljeti. Razlog je sasvim jednostavan – instant vraćaju u djetinjstvo i čine da ponovo osjetite leptiriće, proživite najveće probleme na svijetu – one tinejdžerske, da se prvi put zaljubite i da se borite sa vjetrenjačama.

Priče će vas voditi kroz različite dječije profile i karaktere, različite situacije i stanja. Neke se bave onim vremenom kada tehnologija još nije uzela maha, pa je igranje po okolnim ulicama i dvorištima u grupama bilo jedina ali i sasvim dovoljna opcija, a neke obrađuju i ova novija vremena, tako analizirajući i pokazivajući da li postoji i kolika je razlika između magarećih godina nekada i sada. Bilo kako bilo, svaka za sobom vuče izgubljenost u dječijem vremenu i dogodovštine koje smo svi u nekom trenutku prošli na ovaj ili onaj način.

Nekada smo bili buntovni, nekada željeli pobjeći od kuće, a ima i onih kojima je kuća bila jedino utočište. Nečiji roditelji su bili sjajni, a neki…jednostavno nisu bili tu. Škola je skoro svima bila bauk i barem jednom se u života javila odluka da više nikada ne kročimo u istu. A tek ljubavni problemi….Stvaraju glavobolje kao nijedni drugi.

Sve nas je to formiralo. Obilježilo ne samo djetinjstvo, već i cijeli život. I zato je ovo djelo sjajno. Zabaviće vas, nasmijati, napraviti fenomenalnu paralelu između djetinjstva u prošlim i sadašnjim vremenima, ali vas i uspješno vratiti u vaše vrijeme. Neke priče će vas ostaviti i bez teksta, sa osjećajem gorčine. Ali neminovno je živo vraćanje uspomena koje nosimo duboko u sebi, kao i izazivanje želje da ponovo čitamo orlove koji rano lete. To kultno djelo koje su svi, ama baš svi pročitali. Sigurna sam.

Dakle, ne vidim niti jedan razlog da ovu knjigu zaobiđete. Pa zato posjetite Lovily Facebook stranicu gdje jednu poklanjam nekome od vas.

Do naredne priče,

L.


NAZIV DJELA: Orlovi ponovo lete

AUTOR: Grupa autora

IZDAVAČ: Laguna, Beograd

GODINA IZDANJA: 2016

PRODAJNO MJESTO: Knjižara Kultura / Laguna prodajna mjesta

CIJENA: 12,70 KM / 5,90 € / 699 RSD


amoreta-knjige-laguna-lovily-blog

*Ovaj post nastao je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna

Podijeli sa drugima: