Sve što ti nikad nisam rekla

13/09/2016 0 , ,

Sve što ti nikad nisam rekla je knjiga koja nije sve što sam očekivala. To je, naravno, ne čini lošom, ali opet je ne čini ni dovoljno sjajnom da uđe u moja omiljena čitanja, da dobije peticu na GoodReads-u ili da bude preporučena dalje sa ogromnim entuzijazmom.

Pa zašto onda pišem o njoj?

Iz mnoštva dobrih razloga.

Najprije jer je poučna i uz to brzo čitljiva, pa neće predstavljati nikakvo traćenje vremene. Štaviše.

Kada pogledate naslovnu stranu i pročitate kratak opis radnje, očekivali biste krimić. Očekivali biste knjigu koja radnjom prati ubistvo tinejdžerke Lidije, kako uostalom sve i počinje. „Lidija je mrtva“. Time je započela kompletnu priču Selest Ing. Ali sve ono šta slijedi ne tiče se Lidijine smrti. Tiče se Lidijinog života i života cijele porodice Li.

Sigurno ste i sami kroz život upoznali porodice u kojima djeca žive roditeljske snove. To su one porodice u kojima jedan ili oba roditelja nisu postigli u životu sve šta su željeli, pa sada svoje dijete tjeraju i forsiraju da bude sve ono šta oni nisu. Prepoznaćete ih po tome što njihova djeca idu na časove klavira, na plivanje, imaju sve petice u školi, idu na takmičenja, osvajaju medalje i nagrade, bave se humanitarnim radom, uče nekoliko jezika, a vjerovatno i izuzetno pišu, slikaju ili glume. Dakle, najbolja su i najpametnija, najvrednija i sveprisutna.

Upravo to je bila Lidija. Djevojčica koja se izgubila u snovima i željama majke. Koja je postala projekcija onoga šta majka očekuje i priželjkuje. I čiji snovi, nadanja i stvarnost su se izgubili i zauvijek nestali u problemima krojenim i rojenim u glavama mame i tate, onih roditelja koji od silne ljubavi nisu stigli da shvate koliko i kako zapravo griješe.

Eto, takva je knjiga „Sve šta ti nikad nisam rekla“. Možda neće biti najbolja koju ste pročitali do sada, ali će vas kroz jednu zanimljivu i čitljivu priču naučiti osnovama roditeljstva, ljudskoj prirodi, egu, porivima i strahovima. Usput će vas uvesti u svijet feminizma, borbe za ravnopravnost, nepripadanja i neshvaćenosti i borbu za poziciju – na poslu, u životu, drugarstvu, ljubavi i porodici.

P.S. Ukoliko želite da pročitate ovu knjigu, trk na Facebook stranicu Lovily gdje se jedna upravo poklanja.

Do naredne priče,

Vaša L.


NAZIV DJELA: Sve što ti nikad nisam rekla

AUTOR: Selest Ing

IZDAVAČ: Laguna, Beograd

GODINA IZDANJA: 2016

PRODAJNO MJESTO: Knjižara Kultura / Laguna prodajna mjesta

CIJENA: 15,70 KM / 7,30 € / 799 RSD


Laguna

*Ovaj post nastao je u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna


 

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *