YouTube: Tim Kellner

tim kellner tim to the wild youtube

Tokom svih ovih godina provedenih u konfuznom online svijetu nesagledivih razmjera, oko jedne stvari sam sasvim sigurna – ljudi i dalje ne znaju koristiti YouTube. Ne znaju. I ne shvataju njegov značaj i veličinu. Pitajte koga želite za šta koristi YouTube i jedini odgovor koji ćete dobiti je muzika i muzički spotovi. A toliko različitih slojeva izuzetno kvalitetnog sadržaja se krije na ovoj platformi. Poučnog, inspirativnog, edukativnog, zanimljivog, umjetničkog. You name it.

Iz tog razloga odlučih da pokrenem seriju postova koju ću posvetiti svojim omiljenih YouTube-erima, ljudima koje pratim iz dana u dan i koji me oduševljavaju i inspirišu. Napisaću pokoji red o njima, vrlo kratko, jer sve šta treba da osjetite i shvatite doći će do vas nakon gledanja videa. Dajte im šansu, pogledajte njihove kratke filmove, i sigurna sam da ćete uskoro dio vremena kvalitetno provoditi i na YouTube-u, ma koliko to nevjerovatno zvučalo.


Prvi post u ovoj seriji posvećujem 27-godišnjem momku iz Njujorka koji se zove Tim Kellner, a čiji YouTube kanal nosi naziv Tim to the Wild. Tim je muzički producent i filmmaker. Uglavnom radi putne mini-filmove, za koje sam kaže da su kratki, umjetnički i pomalo čudni. I zaista, njegov rad u potpunosti odudara od klasičnog travel vlogginga po mnogo čemu, a najprije činjenici da u svega 1-3 minute spakuje izuzetnu putnu priču bez i jedne riječi, i sa muzikom koju je sam stvorio. Mene je očarao svojim filmskim pričama, jednostavnošću kojom odiše, mirom koji izaziva i ukazivanjem na ljepotu života i svega oko nas. Vama ga predstavljam sa omiljenom pričom sa Grenlanda u nadi da će vas jednako opčiniti.

P.S. Usput, ništa nema smirujući efekat kao „Woods“, pa pogledajte i to.

Uživajte!

* Napomena: Gledati u HD-u, a za više priča zaviriti na njegov YouTube kanal.


YouTube: Tim to the Wild

Twitter: @Timtothewild

Instagram: @timtothewild

Soundcloud: Tim Kellner

Tumblr: TimtotheWild

Vimeo: Tim Kellner

Podijeli sa drugima: