10 omiljenih domaćih Instagram profila

Da ste me prije godinu dana pitali koja mi je omiljena društvena mreža, bez ikakve dileme bih rekla Tviter (ako ga vi koristite, možete me zapratiti ovdje). Tamo sam provodila sate, dane i mjesece. Nizala riječi, družila se sa ljudima, čak i upoznala gomilu njih koji su mi postali drugari.

Nakon godina provedenih na Tviteru, došlo je do zasićenja, a primat je preuzeo Instagram (ako me ne pratite, klik ovdje da vidite kako izgleda moj Insta-kutak). Nimalo čudno, s ozbirom na to da sam ja esteta i da uživam u fotografiji, pa sam gomilu inspiracije pronašla baš ovdje.

U to ime želim sa vama da podijelim nekoliko domaćih Instagram profila koji su apsolutno savršeni i za koje na prvi pogled nikada ne biste mogli reći da su naši. U njih je uloženo mnogo truda, rada i ljubavi, a samo oni koji to rade znaju koliko je teško postići ovakve stvari.

Zato, podržite ove ljude i kada naiđete na nešto dobro na Instagramu, ne ustručavajte se da komentarišete, jer to mnogo znači svakom kreatoru. I zato – evo moje prve čarobne desetke za koju smatram da će se svima dopasti i koja zaslužuju vaš follow.

1. Jovana Tomašević

Žena koja sa fotoaparatom stvara najljepša umjetnička djela i čuva najljepše uspomene. Nju definitivno treba da pratite. Ne znam kako je moguće da je do sada niste upoznali.


Kategorija: wedding // lifestyle // photography

Username: @jovana_tomasevic


jovana tomasevic instagram


2. More Less Ines

Majka dvije prekrasne djevojčice sa nevjerovatnim ukusom za uređenje doma. Toliko lijepih stvari i emocija da ne znate šta biste prije gledali.


Kategorija: home design // mom stuff

Username: @more_less_ines


more less ines instagram


3. Yowanna Delfin Unique

Subjektivna sam, jer mi ona nije samo Instagram-drug, ali Jovana ima takav profil da ćete na svakoj fotografiji pronaći barem 3 stvari koje želite, a njenim preporukama zaista možete vjerovati.


Kategorija: home decor // travel // food

Username: @yowanna_delfin.unique


Yowanna Delfin Unique Instagram


4. Tamara Kalinić

Bez nje ova lista zaista nije mogla proći. Tamara je jedina naša blogerka koja je napravila internacionalnu (da ne kažem svjetsku) karijeru vrijednu spomena. Mnogo volim njene fotke i modni izražaj.


Kategorija: fashion // beauty

Username: @tamara


tamara instagram


5. Mali Iv

Malo je riječi kojima se može opisati njen rad. Fotke su joj sjajne, ali ono po čemu je posebno vrijedna hvale jesu Instagram priče prepune savjeta i DIY projekata.


Kategorija: interior // DIY

Username: @mali_iv


mali iv instagram


6. Baris Šabić

Jedan od rijetkih momaka koje pratim, sa odličnim stilom, ukusom i savršenim fotkama. Vjerujte mi na riječ.


Kategorija: fashion // lifestyle

Username: @barissabic


barissabic instagram

7. Katarina Sharon

Katarina je moje nedavno otkriće i ne mogu vam opisati koliko me oduševila na prvu. Njene fotke, njen stil i sve ostalo je life goal. 


Kategorija: interior // photography // mom stuff

Username: @katarinasharon


katarina sharon instagram


8. Jovan Vasiljević

Zar uopšte ima potrebe da napišem bilo šta o ovakvom feed-u. Njegove fotke pričaju za njega. Must follow.


Kategorija: travel // photography

Username: @jovanvasiljevic


jovan vasiljevic instagram

9. Hleb i Lale

Ne bih ja bila ja, da među omiljenima nema neki kvalitetan predstavnik svijeta hrane na Instagramu. Zato zasluženo mjesto ide ovoj ljepoti od profila, na čijem blogu možete pronaći vrhunske recepte.


Kategorija: food photography // recipes

Username: @hlebilale


hleb i lale instagram


10. Rale P

Savršene fotografije prirode, arhitekture i drugih lijepih kadrova koje uhvati na svojim putovanjima. Toliko su dobre da ćete imati osjećaj kao da ste sa njim tamo negdje, gdje god da je on.


Kategorija: travel photography

Username: @rale_p

rale p instagram


Kraj ove liste je došao prebrzo, a ostala je još hrpa ljudi o kojima bih da vam pišem i koje bih da preporučim, tako da ne sumnjam da će uskoro izaći i nastavak. Do tada, podijelite sa mnom u komentaru ljude koje vi volite da pratite, jer nova otkrića su uvijek vrijedna.

P.S. Tokom decembra sam na svom profilu pripremila u svakoj sedmici po jedan poklon. Trenutno je aktuelno poklanjanje Daniel Wellington narukvice, pa ako želite da bude vaša, kliknite ovdje i pročitajte opis fotografije. Za narednu sedmicu već je spremno još jedno iznenađenje!

Do narednog puta,

vaša L.

Podijeli sa drugima: