5 prijedloga šta da radite dok ste u izolaciji od svijeta – koje vam niko do sada nije dao

sta raditi kod kuce

Prije nego počnem, jedan disclaimer: ne morate ništa. Imam osjećaj kao da je nametnuto da sada moramo i možemo sve što smo ikad htjeli, jer smo zatvoreni u kućama. Istina je da ne moramo. Nemojte da vas tuđi standard, navike i ciljevi tjeraju na nešto što nije u skladu sa vašim željama i prioritetima. Dobro je da vas motiviše, ali ne i da osjećate pritisak.

U skladu sa tim, ovo su samo preporuke. Možda vam se neka dopadne i bude od koristi. Vrlo su konkretne, jer opšte stvari meni uglavnom ne znače mnogo. Znate ono – sada možete očistiti cijeli stan detaljno (ja to svakako radim stalno), sada možete spavati (bolje da se držite dosadašnjeg bioritma, jer će kasnije biti problem) i tako dalje.

Dakle, do as you like.

Ovo su neki sitni konkretni prijedlozi od mene.

1. Očistite telefon od tih 27.640 fotografija (a ja imam prijedlog kako)

Započeću sa najvažnijom stavkom za mene – čišćenje telefona. Ako ste barem malo slični meni, onda na telefonu trenutno imate 27.640 fotografija (da to je stvarna brojka). Ne postoji vrijeme koje je mogu da izdvojim da to sve sredim. Nemoguće je. Kad god sam počela, to je završilo bez ikakvog vidljivog rezultata, iako sam obrisala barem hiljadu fotki (i uz to se jaaako smorila).

I zato je moja preporuka sljedeća: svaki dan pređite po jedan mjesec fotografija iz albuma (meni je nekad i to mnogo) i pobrišite sve što je nepotrebno. Znam da svi imate gomilu istih fotki i starih skrinšotova.

2. Gledajte Foodie Love – obavezno, predivna je

Ako ste ljubitelj malo drugačijih serija od onih opštepopularnih američkih, ovo je idealan izbor za vas. Ako ste ljubitelj hrane – onda pogotovo. Serija je španska, epizode traju po pola sata, ima ih ukupno osam i predivne su. Atmosfera, odnosi, jedenje hrane, ukusi, mirisi, dodiri, neugodnost, emocije – sve to osjećate dok gledate. Trk na HBO, prevedena je kao Gurmanska ljubav. Javite utiske.

3. Vježbajte neobične make-up kombinacije – sa Andreeom

Ako volite da se šminkate, to što ste kod kuće ne znači da sada ne smijete. Istina, treba licu dati vremena i da odmara, ali ovo ne znači da ćete svaki dan u izolaciji biti našminkani od jutra do sutra. Probajte izvlačiti ajlajner ako to inače ne radite. Probajte staviti na oči neke boje koje inače ne stavljate. Igrajte se.

Mene šminkanje jako smiruje i zabavlja i mnogo volim da gledam Andreeu Ali kako to radi. Sve što sam naučila do sada naučila sam gledajući njene YouTube videe. Njen glas je tako smirujući, a svaki video veoma poučan. Objašnjava sve do detalja, a look koji dobije na kraju bude perfektan i primjenjiv. Sada kako je i ona u izolaciji svaki dan se šminka na Insta Story-ju (ovdje), pa je zapratite i na Instagram-u. Uživaćete, obećavam! I ne zaboravite zlatno pravilo šminkanja – manje je više.

4. Nazovite prijatelja/prijateljicu

Ali nazovite. Nemojte da im tipkate poruke, što radite inače – jer potpuno je drugačije. Biće im drago što ste ih se sjetili, a i vama će prijati da popričate sa nekim. Ja sam to radila prethodnih dana i nakon svakog razgovora sam bila deset puta vedrija nego prije poziva. Sva komunikacija, kada niste jedno pored drugog, nam se svela na tipkanje poruka/slanje vojsova, tako da je pravi razgovor (makar preko telefona) osvježenje. Može to biti i video call.

5. Instalirajte Houseparty i započnite igru

Houseparty je aplikacija u kojoj sa ljudima imate vide call i igrate društvene igrice koje su integrisane u sistem. Igrice su kvizovi na razne teme, pogađanje ličnosti, crtaj i pogodi i slično. Sve je jako zabavno i može da se igra u dvoje ili sa više ljudi. Skupljaju se poeni i uvijek postoji pobjednik, ali je na kraju zabava najvažnija. Tako da – trk na App Store/Google Play Store, instalirajte, pozovite prijatelje da se i oni uključe, i započnite zabavu. Druženje na daljinu je i te kako moguće u 2020. (Mene možete dodati ovdje da se igramo!)

Sa tim završavam ovu kratku listu. Ako imate prijedloga šta želite da čitate na Lovily, pišite mi na Instagramu (ovdje). U narednom periodu planiram da objavim po tri posta sedmično. Ove sedmice sam to uspjela – wohoo! Dakle, družimo se više na blogu!

L.

Podijeli sa drugima: