5 super korisnih i zanimljivih sajtova

zanimljivi sajtovi lovily

Pronalazak nekih veb-sajtova (da, Pravopis kaže da se baš tako piše website na srpskom) bio je i za mene otkrovenje. Neki su dobre alatke, neki su zabavni i zanimljivi, neki su korisni, a neki baš pametni. Zato odlučih da sumiram u jedan post pojedine favorite, jer vjerujem da će i vama biti od koristi. Ako vam se dopadnu, možda ovaj post doživi i drugu seriju, sa nekim novim, skroz drugačijim preporukama.

Skratiće vam muke i dosadu…

Sigurno se pitate kakvu muku i dosadu? Onu od nagomilanog inboksa vašeg mejla silnim njuzleterima na koje ste se prijavili namjerno – pa skontali da ste pogriješili, slučajno, ili u potpunom neznanju. Da ne biste tražili sve sajtove koji su u nekom trenutku uzeli vaše podatke, i unsubscribe opciju za iste, prosto otvorite unroll.me, unesite vašu mejl adresu, i ovaj sajt će vam izbaciti gdje ste sve pretplaćeni te vam jednim klikom omogućiti ukidanje pretplate. Hvala ljudima koji su ovo smislili!

unroll-me-lovily-preporuke


Daće vam detaljne analize koje možete pametno iskoristiti…

Ovaj sajt će biti korisniji onima koji se bave blogovanjem ili na Instagramu imaju neki vid poslovanja, ali suštinski ga mogu iskoristiti svi oni koji iz ovog ili onog razloga skupljaju lajkove i folovere. Naime, squarelovin.com daje detaljnu analizu vašeg Instagram naloga. Ona podrazumijeva broj lajkova i praćenja po danu i po satu kao i svu ostalu potrebnu statistiku. Donedavno su usluge Squarelovin-a bile besplatne, ali odnedavno su uveli razne novotarije, pa tako i pretplatu. Ako ništa, imate opciju 30 dana trial verziju, pa iskoristite to pametno da izvučete zaključke o vašim insta-objavama.

squarelovin-lovily-preporuke


Omogućiće bolju koncetraciju….

Ako ste barem malo kao ja, onda sigurno ne volite da radite u potpunoj tišini. Pozadinski zvukovi su za mene obavezni i dok pišem, i dok učim, a pogotovo dok radim neke tehničke stvari. Uglavnom je to neka muziku, najčešće neka koja ne odvraća pažnju (poput deep house-a ili što bi moja majka rekla nedovršene muzike). Promjena u izboru je nastala kada sam otkrila A Soft Murmur, sajt koji omogućava da slušate neke ambijentalne zvukove, prirodne i podešene vašim preferencijama. Bilo da volite slušati valove, kišu i grmljavinu, zveckanje i žamor u kafiću ili nešto treće, rješenje se nalazi na asoftmurmur.com. Miksajte i miješajte, pojačavajte i smanjujte. Šta god vam je volja. Ugodan rad!

a-sofr-murmur-lovily-preporuke


Otkriće vam vječite dileme…

Šteta što ovaj sajt nije postojao nekad 2006. godine kada sam danima tražila pjesmu Numb nakon što sam je čula na početku filma Miami Vice. Ok, izgleda smiješno sada, tako kultni film i tako kultna pjesma, ali tada sam bila mala i oni su tek izašli. Elem, pretpostavljam da vam je jasno o čemu se radi. Tunefind je veb-sajt na kojem možete pronaći sve pjesme koje ste čuli u nekom filmu/seriji/programu, a koje niste mogli pronaći ranije. I to sa detaljnim opisom scene gdje je puštena, poredana po sezonama i epizodama (ako je riječ o serijama), i sa mogućnošću direktnog slušanja dijela pjesme i kupovine iste na iTunes-u. Dakle, klik na tunefind.com i saznaj pjesmu koju tražiš godinama. Internete, hvala što postojiš i što si ovako koristan.

tunefind-lovily-preporuke


Pomoći će vam u izboru…

Ako ste ljubitelj parfema, Fragrantica je idealno online mjesto za vas. Riječ je o bazi skoro svih parfema koji postoje na svijetu, sa detaljnim opisom nota, mirisa, trajnošću, jačinom, dobu dana i godišnjem dobu kojem pašu itd. Uz sve to, parfemi su lijepo uvezani, pa tako možete vrlo lako pronaći prijedlog koji će biti sličan nekom vašem dosadašnjem favoritu. Dakle, trk na fragrantica.com da pronađete svoj savršeni miris.

fragrantica-parfemi-lovily-preporuke

Podijelite i vi svoje pronalaske i korisne alatke, a mi se ponovo čitamo vrlo brzo.

Vaša L.

Podijeli sa drugima: