Nil Gejmen i još jedno oduševljenje: bajka “Srećom, mleko”

srecom mleko nil gejmen

Kako to misliš ne treba da kupim priču za djecu za sebe?

Ni da o njoj pišem na blogu?

Pa najljepše priče su one priče za djecu! Pogotovo kada ih piše Gejmen, moj najdraži pisac o kojem sam pisala u nekoliko navrata (kliknite ovdje da vidite šta to i o čemu).

Baš takva je i “Srećom, mleko”, a ja se, srećom, odlučih za nju u jednoj od prethodnih tura naručivanja knjiga.

Pa, o čemu se u njoj radi?

“Srećom, mleko” je jedna genijalna kratka i slatka priča o domišljatom tati koji je iskrojio cijelu avanturu kao izgovor za kašnjenje sa donošenjem glavne namirnice kući.

Mlijeka, naravno.

Ti likovi i avanture, taj humor i igra riječi iz koje je proizašao naslov djela, koji je i meni je najprije bio čudan, to je sve jedna vanzemaljska i nestvarno lijepa karakteristika Gejmena kao pisca. Pravog pravcatog majstora za bajke i nestvarne svjetove.

Kompletna priča, koju sam pročitala u svega dva sata (možda i manje), stalno se smješkajući, a u par navrata i na glas se smijući, upotpunjena je fenomenalnim ilustracijama Krisa Ridla. Gejmen i Ridl su dvojac koji treba zauvijek da sarađuje, ako mene pitate.

Ljepota i zanimljivost same priče, lakoća čitanja, te prekrasne ilustracije, raznoliki fontovi i šarolikost likova koje je izmislio tata, glavni junak priče (pored mlijeka, naravno), su sasvim dovoljan razlog da se zaputite u biblioteku ili knjižaru po ovaj naslov.

Vjerujte mi.

Još uvijek nisam pronašla loš utisak i komentar na ovo djelo.

P.S. A ako još uvijek niste, pročitajte i “Nikadođiju” – moje najdraže Gejmenovo djelo i prvi susret sa njim. Utiske o djelu pročitajte ovdje.

Do naredne priče,

vaša L.


NAZIV DJELA: Srećom, mleko

AUTOR: Nil Gejmen

IZDAVAČ: Laguna, Beograd

GODINA IZDANJA: 2016

PRODAJNO MJESTO: Knjižara Kultura / Laguna prodajna mjesta

CIJENA: 10,60 KM / 5,00 € / 599 RSD

Podijeli sa drugima: