Nova lijepa muzika koja je izašla u aprilu (2020)

aprilska plejlista 2020

Aprilska plejlista začuđujuće obuhvata samo nove stvari koje su izašle uglavnom u toku mjeseca aprila. Možda to zapravo i nije toliko čudno, s obzirom na to da mi je sada dosta toga što redovno slušam dosadno, pa je u pravom trenutku došla gomila novih pjesama muzičara koje istinski volim. Većinu ovih stvari bih stavila na #mustlisten listu, pa nemojte propustiti da ih barem malo poslušate. Sigurna sam da ćete neke zavoljeti baš kao i ja. Ok, krećemo…

1. Jessie Ware – Ooh La La

Malo čijim novim pjesmama se radujem kao njenim. Ne mogu da dočekam da cijeli album postane dostupan, a do tada imamo ove sjajne bits and bobs koje objavljuje tokom prethodnih nekoliko mjeseci. Kakav dobar zvuk! I lyrics spot! Popravila je neke prilično sumorne dane.

2. Florence + The Machine – Light of Love

Hvala i Florensiti što je izbacila novu pjesmu sada kada nam je najpotrebnija. Lijepa je baš onoliko koliko biste očekivali od jedne ovakve žene. Takoreći – magična!

3. Dua Lipa – Boys Will Be Boys

U aprilu je izašao i novi album Due Lipa. Nije najbolji album ikad, ako mene pitate većinom su tu privremeni hitovi, ali “Boys Will Be Boys” mi je definitivno “ušla u uho”, pa je tako do sada poslušah priličan broj puta. Iza nje na ljestvici se nalazi “Love Again” , zbog koje se uglavnom teško odlučim koju od dvije da podijelim.

4. The Weeknd – After Hours

Opšte je poznato da ja volim sve što ovaj čovjek napravi, ali moram da priznam da novim albumom nisam toliko oduševljenja. Naravno, tu ima izuzetaka, pa mi je tako ova stvar sjajna.

5. Rodriguez Jr. – Blisss

Ok, ovo je samo za ljubitelje elektronske muzike, kojih vjerujem da nema mnogo među mojim pratiocima, ali ne mogu da “Blisss” ne ubacim na pjelistu – izašla je u aprilu i slušala sam je dosta. Ja mnogo volim Rodrigueza Jr. i iskreno se nadam da ću jednom imati priliku da njegov set slušam live.

6. Drake – Desires ft. Future

A sada nešto potpuno drugačije od mene – Drake. Voljeli ga ili ne, ima solidnu muziku. Ne spadam u fanove koji jedva čekaju novu stvar, ali volim da poslušam šta to izbaci. Od svega sa albuma nekako mi ova stvar najviše leži.

7. Chad Lawson – Lawson: Stay

I za kraj nešto manje poznato, ali nešto pre-di-vno. Solo piano. Natjera vas da napravite pauzu i da samo slušate i dišete. A to je jako potrebno ovih dana. Ako ćete poslušati jednu stvar sa ove liste, neka to bude ova kompozicija.

To je to za sada. Ako sam propustila neki novitet u svijetu muzike koji mislite da bih trebala poslušati, javljajte! Nova muzika je uvijek dobrodošla u mom malom univerzumu.

Podijeli sa drugima: