Puppy Eyes

puppy eyes

Iz mamine perspektive – opet izmišljam toplu vodu i komplikujem. A ja zapravo jedino pokušavam da usrećim i iznenadim ljude koje volim. Dobro, biram najkomplikovanije moguće načine za to, ali znate kako kažu – trud se uvijek isplati. Upravo tako je bilo i kada sam sarađivala sa Puppy Eyes, a sve sa ciljem da rođendanski poklon koji naumih jednoj od najdražih osoba u univerzumu bude savršen.

Puppy Eyes je pseudonim Nataše Kragulj, djevojke koja je 2013. godine završila Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, odsjek grafika, i koja trenutno boravi u Berlinu kao volonter na jednom projektu, sa željom da tamo ostane i na master studijima. Njene slike su i više nego prepoznatljive, a stil koji nalazimo na istim nastao je tokom studija. Radi se o portretima koje karakterišu neobične proporcije i nedostatak određenih dijelova lica. Naravno, pretpostavićete da su na istim oči naglašene i u prvom planu, što je potpuno tačno, ali vremenom su se javile i razne varijacije: samo usta, samo oči, oboje, sa nosem, ništa od navedenog i sve ostale zamislive kombinacije.

Cilj mi je bio da predstavim svoje prijatelje i ljude koji me okružuju koristeći što manje informacija. Zato su na mnogim portretima svi elementi lica potpuno izostavljeni. Tek kasnije sam počela da dodajem predimenzionirane oči, jer smatram da su dovoljne za komunikaciju. Ono čega se držim kada slikam je jednostvnost i upečatljiv kolorit.

Nataša trenutno radi na 50 crteža inspirisanih tekstovima pjesama koje planira da pretvori u knjigu. Do sada je imala više izložbi, kako kolektivnih tako i samostalnih, od koje su dvije bile u Berlinu i Varšavi. Pored gotovih radova koji se mogu kupiti, radi i po narudžbi portrete ljudi koje vi poželite, a u tom slučaju možete da sami odredite neku od gore navedenih varijacija – kako vam volja. Moj izbor je bio da frćava ‘djevojčica’ koja se nalazi na slici ima i usta, jer je osmijeh njen zaštitni znak, pa je tako i bilo.

Finalni proizvod? Velika glava, uski vrat, vjerodostojni detalji, predivne ‘puppy’ oči i nezaobilazan osmijeh.

Da li je na slici ona? Sasvim sigurno. Vidi se iz aviona. Ali je dobila svoju animiranu verziju, skoro lutkastu. Toliko lijepu da ne možete prestati gledati u nju. I potpuno usklađenu sa njenom ličnošću.


Ja sam oduševljena, toliko da sada beskrajno želim i jedan za sebe.

Slavljenica je takođe oduševljena – prvo što je uradila kada je stigla kući je čekićanje i kačenje iste na zid.

A ukoliko se i vama dopada ovo šta vidite, ili prosto želite da podržite našu talentovanu Banjalučanku – trk na njenu Puppy Eyes stranicu na Facebook-u. Ovo je sasvim i potpuno idealan poklon za vama drage ljude. Što ne isključuje i narcisoidnu opciju kupovanja portreta samom sebi. Bilo da ste na njemu sami ili sa prijateljima.


Puppy Eyes radovi


 

Do naredne priče,

vaša L.

Podijeli sa drugima: