Šta sam sve (za)voljela u prvoj polovini 2022. godine: 10 favorita

Baš dugo nisam radila favorite na blogu, a to je jedan od mojih najdražih tipova sadržaja, jer na jednom mjestu skupim sve lijepo, pametno i vrijedno probavanja. Pa, krenimo nasumično, čokolada mi je prva na pameti…

1. Nocciola Venchi krema – Prilikom obilaska Trsta, posjetila sam čuvenu Venchi radnju, probala njihov sladoled i kupila nekoliko teglica Nocciola kreme. Sjajna je, baš sjajna! Mnogo ljepša od Nutelle, što je nekako očigledno. Preporučujem da probate prvom prilikom.

2. Keyholder – Više od godinu dana tražim keyholder i tek sam prije mjesec dana uspjela da pronađem odgovarajući. Zašto? Jer na privjesku imam zakačeno minimum 5 ključeva koji mi uvijek izgrebu stvari po torbi ili slome nokat dok ih pokušavam izvući iz gomile stvari. Na ovaj način su lijepo upakovani, nisu izloženi i lako ih lociram. Kao za inat, ranije sam svuda viđala te kožne futrolice za puno ključeva, ali izgleda da su izašli iz mode baš kad sam ja shvatila da mi trebaju. Svoj sam srećom pronašla na Farfetchu (sličan ovdje), pa ako vam treba, potražite i vi. Za mene je to bila kupovina mjeseca!

3. Apple Watch – Nakon skoro godinu dana korištenja mogu da kažem: ipak mi je trebao! Šta je najbolja stvar kod pametnog sata? Manje vremena ne telefonu! Sve notifikacije poruke i mejlove pogledam na satu i ako nisu važne – ostavim za poslije. Kada ne nosim sat, to znači da uzimam telefon u ruke istog trenutka i počinjem da se bavim “temom notifikacije”.

favoriti 2022 nocciola

4. Šampon za rast kose – Prirodna kozmetika Gloria je favorit na više nivoa. Prvi razlog je ovaj šampon, koji sam koristila u više navrata tokom prethodne 2-3 godine. Ne sadrži parabene i sulfate, dobro čisti glavu, odgovara mojoj masnoj kosi i sadrži sastojke koji provjereno djeluju na rast dlake. Ovo posljednje je ključna stavka. Zato pogledajte detalje o njihovim proizvodima za lice, kožu i kosu ovdje – sjajni su i zaslužuju pažnju.

5. Kinfolk magazin – Prođoše godine da ja želim da kupim Kinfolk i bez nekog pretjerano velikog razloga to nikako da se desi. Odluka je pala na Technology issue i mogu da potvrdim da je odličan. Konceptualno, dizajnerski i sadržajno. Svoj sam kupila na World of Books, među korištenim knjigama i magazinima, a možete na njihovom sajtu da poručite i novi.

6. Muji kutijica za lijekove – Potpuno je random, ali obožavam Muji brend i sve što imaju u svojoj ponudi. Ako ste zaljubljenik u stationary i organizaciju, voljećete ga i vi sigurno. Elem, u Barseloni sam kupila kutijicu za lijekove sa 6 pregrada i u njih stavim sve svoje vitamine i minerale koje dnevno unosim. Od kada nju posjedujem, baš rijetko zaboravim da ih popijem.

favoriti 2022 muji

7. Me'med, crvena bandana i pahuljica – Pročitala sam svega 10-ak knjiga od početka godine, a ova Semezdinova mi je ostavila ubjedljivo najjači utisak. Toliko da sam je odmah i mami odnijela. Poslušajte me, kupite je ili posudite – i pročitajte. Neću dalje ništa objašnjavati.

8. Šah Mat burger – Nema dana kad mi se ne jede. Šah Mat je relativno novo mjesto u Banjaluci, koje već neko vrijeme postoji u Sarajevu i drugim gradovima BiH. Odgovorno tvrdim da prave najljepši burger u gradu, pod uslovom da volite smashed burgere. Moja preporuka je: Kralj. Ne morate mi javljati da li vam se dopalo, znamo da hoće.

9. Pula Music Week – I ovo je novitet. Pula Music Week je novi festival koji se održava u – vrlo očigledno – Puli. Traje 7 dana i ove godine je doveo neka od najvećih imena elektronske muzike. U predivnom, istorijskom ambijentu arene mogli smo slušati Brejchu, Peggy Gou, Solomuna, Black Coffee, Charlotte de Witte, Discloure i najvažnije – Tale of Us. Zašto najvažnije? Jer ih volim toliko da mi nije bilo teško preći 1000 kilometara samo da ih slušam na dva sata. Vidimo se naredne godine? Ja idem!

favoriti 2022 knjiga

10. Aromas del Campo – Brend rasvjete u koji sam se zaljubila, toliko da sam svu rasvjetu za stan naručila kod njih. Recimo, ovu Alda stonu lampu ili ovu malu, pokretnu Nano. Sve što vidite na ovom sajtu možete da naručite u Kabinet Plus. Neću dužiti, sve će vam reći fotke koje pogledate na sajtu. Ja samo potvrđujem da su lijepe + veoma kvalitetne.

To je za sada sve. Šta ste vi sve voljeli u prvoj polovini 2022. godine? Pišite mi u komentarima.

Podijeli sa drugima: