YouTube kanal o knjigama: Booksandquills

youtube Booksandquills kanal

Sjećate se YouTube serijala postova koji sam započela sa obožavanim talentovanim Timom? Evo nove epizode! Danas vam predstavljam djevojku koja se zove Sanne Vliegenthart. Rođena i odrasla u Nizozemskoj, prije nekoliko godina se preselila u London na studije, a potom tu i nastavila život. Jezik i književnost su joj dvije najveće strasti, pa je osim studija odlučila da započne i svoj YouTube kanal. Najprije kao hobi, a sada već i kao nešto mnogo ozbiljnije. Ipak, pored YouTube-a radi i u jednoj od najvećih izdavačkih kuća u Londonu, i to kao Social Media Producer, tako da je u potpunosti okružena i okupirana knjigama. Vjerujem da ste do sada već pogodili i o čemu priča u svojim YT videima – o knjigama, knjigama i još malo o knjigama.

Presimpatičnog duha i fantastične harizme, potpuno prirodna i prijatna, sa izuzetnim ukusom kada je u pitanju književnost, uspjela je da mene oduševi, a to je baš teško. Do sada nisam naišla ni na jednog booktuber-a koji me držao svojim kvalitetom da ga pratim kontinuirano. Pogotovo jer je svima u posljednje vrijeme fokus na brojnim serijalima fantastike koji su meni postali dosadni. Sva sreća tu je kanal sa nazivom Books and Quills, kako ga je Sanne nazvala, a koji me redovno informiše o novitetima u izdavaštvu, utiscima o knjigama koje je pročitala, raznim drugim temama poput dizajna korica i procedure izdavanja, a ponekad i o Londonu i nekim zanimljivim dešavanjima. Svašta se nešto lijepo tu krije, pa ako vam se tematski čini interesantnim, pogledajte video koji vam ostavljam u prilogu i zapratite njen kanal za sve novo šta nam sprema.

Doza lijepih knjiga, engleskog jezika, prugica i crvenog ruža (koji su joj zaštitni znak, vidjećete) sigurno ne može škoditi, zar ne?


YouTube: booksandquills

Twitter: @booksandquills

Instagram: @booksandquills

GoodReads: Sanne

Tumblr: BooksandQuills

Podijeli sa drugima: