24 Things About Me

ljiljana sipragic lovily blog

U subotu mi je bio rođendan. Dvadesetčetvrti. I tim povodom odlučih da sa vama podijelim (simbolično) 24 stvari o meni koje niste znali. Ili možda jeste. Ko zna…

Možda vam ovo uopšte nije interesantno, pa odmah kliknete iksić, a možda vam bude zanimljivo upoznati me malo bolje i malo drugačije. Ako jeste, i ako pročitate ovaj post, podijelite i vi u komentaru jednu zanimljivu činjenicu o sebi. Obradovaćete me sa svakim.

1. Svi me znate kao Lovily, ali moje pravo ime je Ljiljana. Ljiljana sa nadimaka koliko i stavki u ovom postu.  A omiljeni od svih njih mi je Lila. Iz mnoštva različitih razloga.

2. Mnogo volim da hodam. Bilo da je u pitanju žuta minuta ili trebam pauzu, prvo šta radim je stavljanje slušalica u uši i put pod noge. Gubljenje po ulicama, posmatranje ljudi, auta, dešavanja i svih procesa oko mene stvarno je najbolji lijek za sva stanja.

lovily blog jesen iphone

3. Nokti su mi uvijek nalakirani, svaki drugi dan mijenjam boju i znam često svježe stavljen lak skinuti i krenuti ispočetka ako mi ne ide uz odjevnu kombinaciju za to veče.

4. Volim red, volim minimalizam, volim čistoću. Svaka stvar ima svoje mjesto, a ako nije tamo – izluđuje me. Nije OCD, prosto ne funkcionišem u neredu i oku mi više prija manjak stvari u okolini.

5. Dobro, možda jeste OCD – na desktopu nemam niti jednu ikonicu. Jednostavno, ne može.

6. Od januara do danas sam pročitala 40 knjiga. Sve se može kad zaista želiš, pa je i izgovor “nemam vremena” ispario vrlo lako.

6. Kafoholičar sam i čokoholičar. Ogroman. Kod kafe sam veoma izbirljiva, dolazi u obzir samo ristretto, a kod čokoladne ljubavi ne biram.

7. U posljednje vrijeme sam počela mnogo uživati i u vinima. Najviše onim bijelim, a omiljena su mi Moscato d'Asti, Kamnik Temjanika i Kabola Malvazija.

8. Volim Sarajevo i Beograd kao da su moji. Neke najljepše i najnevjerovatnije životne momente sa sjajnim ljudima sam provela tamo.

9. Omiljeni parfem mi je YSL Black Opium. Ljubav se rodila na prvi njuh. Kontradiktorno toj ljubavi i želji da mirišem lijepo, mrzim davati pare na parfeme. Taj momenat plaćanja stotinu maraka na nešto šta se potroši za mjesec dana mi nikada nije bio drag.

ysl parfem lovily ljiljana sipragic

10. Jedan od guilty pleasure-a mi je gledanja Casey Neistat vlogova. Znam, glupo je gledati kako neko provodi svoj dan. Ili ipak nije kad mene toliko motiviše i inspiriše? Ako se ulijenim ili uspavam, upalim njegov video i nakon 10 minuta sam spremna za rad i akciju. Takav je i takvu energiju širi.

11. Kupujem CD-ove, one originalne. Zar neko daje tolike pare na nešto što izumire/je izumrlo? Da. Ja. Želim da imam sve albume ovih nekoliko najdražih muzičara, i dok ne skupim – ne stajem.

12. Volim Englesku kao da sam tamo rođena, a nikada bila nisam. Tu povezanost i pripadnost objasniti ne mogu. Na Tviteru mi u opisu stoji da sam u prošlom životu bila britanska aristokratkinja. Drugo objašnjenje za moj (željeni) životni stil ne pronalazim.

13. Nikad nisam letjela avionom, a nadam se da će prvi let biti onaj za London. Po mogućnosti u jednom smjeru.

14. Jedinicu u gornjoj vilici sam slomila na pola u 4. razredu osnovne škole. Sada imam samo plombom nadograđen nedostatak.

lovily ljiljana sipragic

15. Volim auta i beskrajno volim da vozim. Jednog dana ću imati Maserati Granturismo i Aston Martin One-77. Skromnost mi nije vrlina – izgleda.

16. Volim lijepo i uvijek ću težiti lijepom. U svemu.

17. Sve zapisujem. Rokovnika nikad dosta, uvijek ih nosim sa sobom i to-do liste su dio svakog dana.

18. U srednjoj školi sam mrzila pismene zadatke. Pisanje nije bilo nešto čemu sam težila, iako sam oduvijek mnogo čitala. Sa blogom i pisanjem sam počela po završetku srednjoškolskog obrazovanja, a početkom fakultetskog. Prekretnica je bila čitanje knjige Osećanja.O.Sećanja i nekih blogova koji su u meni probudili želju da se i ja okušam.

19. Osećanja.O.Sećanja je knjiga koje je promijenila, probudila i inspirisala svašta i koja će zauvijek biti moje najdraže djelo. Uključuje i radost, i suze, i buđenje, i voljenje, i iznenađenje, i strah. A donosi sreću. Dva primjerka stoje na polici, oba pokloni od najboljih prijateljica. I pored njih ove fotografije Magi. Najvredniji i najljepši poklon koji sam dobila. Ikada.

lovily blog osecanja o secanja-magi-ekv

20. Selebriti kraš mi je Alex Turner. Obožavam, obožavam, obožavam Arctic Monkeys-e. Obožavam.

21. Zauvijek omiljene pjesme su mi Nightcall, 505, True Sorry, Lose Yourself, Anestezija i Mjesta za mene.

22. Volim EKV. Skoro do granica fanatizma. I za njega me vežu mnogobrojne priče, doživljaji, sudbine, momenti, emocije i koješta drugo šta riječi opisati ne mogu.

23. Opsjednuta sam Gospodarom prstenova i to će za mene zauvijek biti najbolji film ikad snimljen. U porodici postoji čak i tradicija da se svake godine oko Nove godine pogleda ova trilogija.

24. Od rođendana, osim ljudi, najviše volim balone, torte i svjećice. A ove godine dočekalo me sve to zajedno. Šareni baloni, najzanimljivija torta koju sam ikad probala iz Ciambelle i svjećice da obilježe ovih (za mene, trenutno) mnogo godina.

lovily torta rodjendan 24


P.S. Hvala (prelijepoj, moram dodati) Mirjani za ustupljen aparat i pomoć oko fotki. Bez nje ne bi bilo ni ovog šarenila od posta.

Podijeli sa drugima: