Avgustovska plejlista (2017)

avgustovska plejlista

Nije potrebno mnogo riječi u ovom postu, jer se sve vrti oko dobre muzike. U nastavku možete pronaći pjesme koje su obilježile avgust i koje preporučujem da poslušate ovom ili nekom drugom prilikom.

1. M83 – Midnight City

Kakva dobra stvar! Da ne znam da je nastala 2011. godine rekla bih da je mnogo starija dance pjesma, jer ima taj neodoljiv zvuk. Bukvalno sam je slušala bez prestanka.

2. London Grammar – Hell to the Liars

Opet ja o tom London Grammar-u. Šta ću kad ih volim. Njen glas i ova pjesma su sa druge planete, a ako vas zanima nešto malo više o ovom sjajnom trojcu, kliknite ovdje da pročitate moj tekst o njima.

3. Kaleo – I Can't Go on Without You

Svi smo slušali do iznemoglosti “Way Down We Go”, a ja sam trenutno opčinjena ovom njihovom stvari. Ovaj blues/garage-alternative rock mi zaista prija. A njegov glas – fantazija.

4. Michael Jackson – Come Together

Spoj Jacksona i The Beatles-a. Zar može biti loše? Naravno da ne!

5. Jessie J – Real Deal

Vi koji me pratite odavno znate za moju opsesiju Jessie J. Imam čak sve original albume u kolekciji. A ovo je njena nova stvar koja je izašla prije nekoliko dana. I da vam kažem – odlična je!

6. Dua Lipa – New Rules

Ovo sam rekla već nekoliko puta na raznim svojim kanalima, ali “New Rules” je stvar koju ne smijete poslušati tri puta zaredom – navući ćete se. Na prvu mi se uopšte nije dopala, sada je slušam bez prestanka. Istina, ova opsesija će trajati kratko i pjesma će otići u zaborav, ali i to je dovoljno da se nađe na listi kao ljetni hit koji je obilježio avgust.

7. Harry Styles – Kiwi

I za kraj, najslađe otkriće mjeseca. Harry Styles ima sve šta volim i ne znam u kom tačno trenutku je od sladunjavog dječaka postao muškarac sa nevjerovatnim glasom i stilom. Osim što sam bez prestanka slušala “Sign of the Times” – evo i sada svira u pozadini – “Kiwi” je naredni favorit. Pogotovo u trenucima kada sam nervozna, jer baš je heavy.

Da čujem sad, šta ste vi slušali cijeli avgust?

Do narednog posta,

vaša L.

Podijeli sa drugima: