Junska plejlista (2018)

junska plejlista

Za uvode i dodatne priče nema potrebe. Ovdje ste zbog muzike, zar ne? Evo mojih junskih favorita, a ostale preporuke (kojih ima baš puno) pronađite u kategoriji Slušaj.

1. Years & Years – Palo Santo

Slušala sam ih na EXIT-u prošle godine, jer su moje dvije prijateljice opsjednute Olijem i njihovom muzikom. Onda je izašao novi album, pa kad god odem po jednu od njih, u autu se sluša samo to. I naravno da sam se navukla. Palo Santo je ubjedljivo najbolja!

2. Jessie Ware ft. Ed Sheeran – Sam (live)

Vjerujte mi na riječ da je ovo nešto najljepše, najemotivnije i najnježnije što ćete čuti. Da umreš od ljepote. Sve drugo što bih rekla je suvišno. Slušajte.

3. Martin Roth – An Analog Guy In A Digital World

Upališ, staviš na repeat, i tako pustiš da cijeli dan svira dok ti radiš, čitaš, učiš, spremaš, voziš. Štagod.

4. Apes**it – The Carters

Prvo spot, a onda sve ostalo. Nisam neki B. fan, štaviše nervira me kompletna fama, ali na ovu stvar sam se navukla.

5. Gorillaz – The Apprentice

Apsolutno oduševljena, ali od Damona Albarna (o kom sam pisala u jednom od meni najdražih tekstova ikad – ovdje) sam navikla da uvijek briljira. Ovaj put sa Rag'n'Bone Man.

6. Arctic Monkeys – One Point Perspective

Naravno da volim njihov novi album, zar je bilo sumnje? Ne garantujem da će se i vama dopasti, jer mnogima ne, ali…probajte.

7. Lykke Li – so sad so sexy

Mnogi ste mi pisali na Instagramu da poslušam novi album Lykke Li. I jesam. I evo ga na listi. Baš ono što odgovara mom trenutnom stanju.

8. Nancy Sinatra – These Boots Are Made for Walking

Jer ne mora sva muzika koju slušamo biti nova. Oceanovih 8 me podsjetilo na ovu vrhunsku stvar. Usput, film je vrlo zabavan.

9.  Dua Lipa – Bang Bang

Nisam neki ljubitelj Dua Lipe, ali omojbože kako volim ovu stvar i u originalu i u obradi. Stalno je puštam i sjaaaajna je. Ako niste poslušali, obavezno to učinite!

10. Haustor – Šejn

Priznajte da ste se iznenadili domaćem imenu na listi. Mnogo volim Rundeka i Haustor, a ovu kultnu, perfektnu stvar mi je nedavno pustio Google Home u kancelariji, tako da mi je preostalo samo da neko vrijeme klikam repeat bez prestanka.


Sad je red na vas. Šta ste najviše slušali u prethodnom mjesecu?

Do narednog posta,

vaša L.

Podijeli sa drugima: