Junski favoriti (2021)

lovily blog favoriti

Na Instagramu sam sa vama podijelila neke omiljene proizvode koje sam koristila u junu, a ovom prilikom želim da se osvrnem na one kategorije o kojima najviše čitate na blogu: na knjige, muziku, film, hranu…Evo šta je sve vrijedno vaše pažnje – ali stvarno.

1. Brend: SETA

Nedavno sam se upoznala sa kreatorima brenda SETA, za koji mogu reći da je rijetko dobar domaći brend. Opisala bih ga sa tri riječi: klasično, primjenjivo i veoma kvalitetno. Dakle, sve što ja tražim od odjeće. Prirodni materijali  i predantnost šivanja kakvu rijetko kada viđamo. Jedina mana je to što su svi njihovi modeli ograničene edicije, pa tako odijelo ugrabite sad – ili nikad. Uskoro vam fotkam svoje da vidite kako izgleda, pa pratite Lovily Instagram, ali i njih, pod obavezno.

2. Podkast: ŽIŠKA

Trenutno postoji samo jedan podkast koji gledam predano iz epizode u epizodu – i to je ŽIŠKA podkast. Baš je mnogo kul, zanimljiv, insipirativan, gosti su dobri, voditelji još bolji. Nemam šta više tu da dodam. YouTube link ovdje, a ima ih i na svim drugim platformama, pa tražite.

3. Serija: “The Serpent”

Napokon nešto drugačije. Ne drastično drugačije, ali drugačije. Radnja serije smještena je u Indiji i na Tajlandu, što znatno doprinosi tom mom dojmu. Serija je inspirisana istinitim događajima i prati život Charlesa Sobhraj, serijskog prevaranta, lopova, trgovca draguljima – i ubice. Stvarno jeste “slow burn”, kako Netflix često etiketira serije. Dosta je mračna i neobična, nije prijatna, ali ne zalazi u gadljivost kakvu ima recimo “True Detective”. Sve u svemu, 8 epizoda koje ćete brzo pogledati.

 

4. Knjiga: “Educated”

I dalje pričam o ovoj knjizi, žao mi je ali tako je. Ukoliko ste kojim slučajem propustili moj blog post i silne objave na društvenim mrežama, preporučujem da kliknete ovdje i pročitate zašto je “Educated” jedna od najboljih knjiga koju sam ikad pročitala.

5. Edu: Masterclass Anne Wintour

Svi znamo ko je ova žena, a njen Masterclass je bio visoko na mojoj listi želja za gledanje. Sada kada sam ga pogledala mogu da kažem da je opravdao očekivanja u potpunosti, tako da ukoliko imate mogućnost – gledajte!

 

6. Muzika: Snoh Aalegra – LOST YOU

Ova žena ne prestaje da me oduševljava. Pisala sam o njoj intenzivno i na svim kanalima redovno dijelila raniji album “ugh those feelings again”. “Lost You” je nešto skroz novo i jednako lijepo.

 

7. Restoran: G.IMI

Mislim da sam u posljednjih mjesec dana više puta jela u novosadskom restoranu G.imi nego u bilo kojem banjalučkom. Šalu na stranu, ovo je već neko vrijeme moj omiljeni restoran, tako da ukoliko sam u Novom Sadu, šanse su da ćete me pronaći baš tamo. Bašta prijatna, nije nikada gužva, hrana preukusna, usluga besprijekorna. Inače, ovo je inicijalno bio gruzijski restoran, koji je vremenom svoju ponudu proširio na različite kuhinje svijeta i malo se prilagodio potrebama tržišta. Ipak, i sada možete da probate neka tradicionalna gruzijska jela, ali i jako dobre paste, mesa, ribe…šta god da vam se jede. I da, ne preskačite desert, ni pod stavkom razno.

To je sve! Da čujem šta vi preporučujete u kometarima!

Podijeli sa drugima: