Kod Tetke na oblacima

kod tetke rucni rad poklon

Još od meni izuzetno drage Puppy Eyes priče bilo je jasno da će dio ovog internet kutka biti posvećen nekim talentima, ljudima koji radom i trudom stvaraju i inspirišu, vještim kreatorima raznolikih čudesa i vrijednim kreativcima. Kroz Lovily sam naišla na mnoge i shvatila da je premalo prostora u svakom obliku dato njima. A zaslužuju mnogo više. Zato je danas na red došlo predstavljanje jedne sjajne djevojke, one koja se na društvenim mrežama krije pod imenom Kod Tetke.

Riječima njenog tvorca, Kod Tetke je jedan mali mladi brend koji se bavi ručnom izradom i ručnim vezom jastuka, dekoracija, girlandi, posteljina i ogradica za krevetac. Svaki proizvod je unikatan sa dosta utkane ljubavi i vremena za izradu, a iza cijele priče stoji diplomirani socijalni radnik sa dvogodišnjim stažom Tetke – Biljana Boranijašević.

Zanimalo me mnogo toga, najprije otkud Biljani ideja za ovako nešto. Rekla mi je da je sve nastalo iz proste želje da sinu svoje sestre uradi dekoracije za sobu koje niko nema, koje se razlikuje, koje su posebne. A uz to, jastuke sa motivacionim porukama, pamučne i ručno vezene, bez fabričke štampe, je željela i za sebe. Ubrzo je pristupila realizaciji – i to toliko dobroj da se mnogima dopao finalni proizvod, pa je tako sve preraslo u nešto mnogo veće za samo 6 mjeseci koliko postoji Kod Tetke“.

Ručni rad – pletenje, vez, šivenje – naučila je još kao mala od mame i bake pod parolom  nauči da znaš, ako ti zatreba. I zaista joj je zatrebalo kada je iznenada ostala bez stalnog zaposlenja, pa pobjegla u svijet mašte i kreativnosti gdje je pronašla i užitak i smirenje. Sve je počelo kao avantura koja polako raste u posao.

kod tetke poklon za bebe


Kako nastaju Tetkini proizvodi?

Tetkini proizvodi nastaju sa mnogo ljubavi i truda. Biljana nema uzora, Instagram i Pinterest su joj mjesta gdje pronalazi inspiraciju, a sve ideje nastaju u glavi. Jastučiće, dekorativne trake (girlande), kao i posteljine za krevetac isključivo izrađuje od pamuka sa antialergijskim punjenjem, s tim da ispunjava i želje kupaca da se ubaci neki dio koji nije pamučni (što je ipak rijetkost). Dimenzije jastuka variraju od oblika, a sa tim naravno i cijena. Neki jastuci imaju skidive jastučnice što mnoge mame preferiraju zbog održavanja. Vez je takođe pamučni, svaki detalj je ručno šiven, i to oduzima mnogo više vremena nego da se radi mašinom, ali u tome je suština – svaki proizvod je na neki način jedinstven.

Uvijek postoji mogućnost za izradu prema želji kupaca. Sve šta može da se izradi od pamuka, da se ručno izveze ili prišije dobrodošlo je na Tetkinu adresu. Tim više jer Biljana najbolje zna da je ponuda kod nas slaba i da ljudi često imaju ili pronađu ideje koje ne mogu tek tako realizovati. Uostalom, tako je i nastala ova mala radionica – kao mjesto na kom će se stvarati kvalitetni, inspirativni i originalni proizvodi koje je sama autorka poželjela u svom domu. Često odstupa od materijala i boja sa kojima ona lično želi da radi, ali, kako kaže, kada dobije fotografije djece koja spavaju i grle jastuke – sve bude kako treba i na mjestu.

rucni rad kod tetke


Kako doći do Tetkinog proizvoda?

Naručivanje Tetkinih proizvoda vrši se (za sada samo) preko njenog Instagram profila i Facebook stranice (linkovi na dnu posta). Prvo se usklađuju želje kupca i Tetkine mogućnosti, bira se boja, oblik i ostali detalji, a gotovo proizvod stiže na adresu kupca Post Express-om, prilikom čega se vrši plaćanje (plaćanje pouzećem). Rok za izradu varira od količine naručenih proizvoda, ali najduže čekanje iznosi uglavnom 7-10 dana. Trenutno je moguća dostava samo u Srbiji zbog visoke cijene poštarine, što je i za mene samu tužna činjenica. Srećom uvijek postoji mogućnost da vam pomognu prijatelji i rođaci u Srbiji, ako ih imate, tako što ćete na njihovu adresu poslati Tetkine jastučiće i druge proizvoda, pa po dolasku u Srbiju preuzeti. Tom tehnikom se ja poslužih, tako da jedva čekam svoj jastučić!

Do naredne priče,

L.


 “Kod Tetke” na društvenim mrežama

Instagram: @kodtetke

Facebook: Kod Tetke

Podijeli sa drugima: