Lista želja: spisak za Sajam knjiga u Beogradu

sajam knjiga lista zelja

Spremate li se za Sajam knjiga u Beogradu? Ja, naravno, uveliko. Iako, ako ćemo iskreno, ne treba da kupim niti jednu knjigu u narednih (barem) godinu dana. Možda i više.

Ali šta da se radi. Ja sam još jedan u nizu klasičnih knjigoljubaca kojem nikad dosta novih djela, pa tako sa vama dijelim nekoliko naslova koji mi se nalaze na listi za kupovinu, a kojima ću teško odoljeti ako na njih naiđem.

Milan Kundera – Besmrtnost

Kunderu zaista volim. Dugo sam čekala na svoj prvi susret sa njegovim stvaralaštvom, a, naravno, to je bilo djelo “Nepodnošljiva lakoća postojanja” koje me oduševilo u svakom mogućem pogledu. Onda je uslijedio “Praznik beznačajnosti”, a kada vidjeh da Laguna izdaje i “Besmrtnost”, koju do sada nisam viđala – odmah je stavih na listu.


milan kundera besmrtnost


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Rupi Kaur – The Sun and Her Flowers

Kupila sam “Milk and Honey” i potpuno se zaljubila u kombinaciju poezije i proze koja karakteriše Rupi. Ovo je njena druga zbirka, koju je objavila prije svega nekoliko dana, a koja je dostupna na Book Depository. Ipak, sačekaću da vidim da li je ima na sajmu zbog čistog gušta kupovine uživo. Ako ne pronađem – uvijek imam na raspolaganju gore pomenuti online shop koji radi besplatnu dostavu bilo gdje na svijetu. Inače, ako ne naručujete ništa kod njih, pročitajte ovaj tekst sa mojim iskustvima i osnovnim informacijama.


rupi kaur the sun and her flowers


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Atticus – Lover Her Wild

Na Atticusa sam naišla ni manje ni više nego na Pinterestu (ovdje možete pročitati nešto od njegovog rada), a do skora nisam ni znala da je izdao zbirku poezije. Svidjelo mi se sve šta sam prethodno pronašla i pročitala, pa poželih da to proširim sa kompletnom zbirkom, a samim tim i podržim autora. Isto pravilo važi kao i za Rupi. Ako ne pronađem na sajmu, ima na Book Depository. Tamo ima sve.

Atticus Love Her Wild


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Tanja del Rio – Trinaesti Zec i Svevideće Oko

Na ovo dječije djelo sam naišla i na sajmu u Banjaluci, ali s obzirom da sam u septembru pazarila pozamašan broj knjiga, odlučih da ovo ostavim za kasnije. Riječ je o predivno urađenoj i ilustrovanoj dječijoj (ali ne i samo dječijoj) priči. Svašta se može pronaći kad kopaš po novom sajtu Lagune.


trinaesti zec i svevidece oko laguna


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Grupa autora – Nešto diše u mojoj torti

Na preporuku sam pokušavala da pronađem jedno djelo koje je izdala izdvačka kuća Areté, za koju, moram priznati, do tada nisam ni čula. Ali kada vidjeh šta i kako rade – oduševih se. Kvalitet štampe, ljepota dizajna korica i fantastičnost naslova koje izdaju je nešto šta će vas sigurno oduševiti na prvu, zbog čega je praćenje njihovih noviteta za mene postalo sada obavezno. Pri tome, nedavno su izdali novo djelo mog omiljenog domaćeg autora – Tokina! Sve pohvale za Areté, a ja ću na sajmu da potražim ovaj naslov, ali i komplet Virdžinije Vulf koji BAŠ BAŠ želim.


nesto dise u mojoj torti


 

virdzinija vulf arete beograd


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Agata Kristi – Leš u biblioteci

Na listi je naravno i Agata. Shvatili ste da je volim (pisala recenziju ovdje) i da mi je cilj da napravim kolekciju svega šta je napisala. Na dobrom sam putu, moram priznati, a ovo je naredni naslov koji planiram da pazarim. Sviđa mi se ova Lagunina serija koju su počeli i sve pohvale za to!


agata kristi les u biblioteci laguna


Više o knjizi i online narudžba: OVDJE


Umberto Eko – Istorija lepote

I za kraj – opet ću beznadežno pokušati da pronađem ovo djelo koje se više ne štampa i koje je veoma teško uloviti. To mi je potvrdila sve i jedna osoba koja se bavi knjigama na ovaj ili onaj način. Iskreno se nadam da ću je pronaći u omiljenom sajamskom dijelu – onom sa polovnim knjigama. Ako do sada niste zavirili u tu oblast – ne propustite je na ovogodišnjem sajmu. A ako znate gdje ima ili vi imate ovu knjigu na prodaju – javljajte!


umberto eko istorija lepote


Više o knjizi i online narudžba: NE ZNAM GDJE 🙂


Da čujem sad – šta se nalazi na vašoj listi? Sigurno će me nešto od toga inspirisati da proširim ovaj niz.

Do naredne priče,

vaša L.

Podijeli sa drugima: