“Lost & Found” u muzičkim notama

U današnjoj muzičkoj industriji zaista je mali broj onih pravih muzičara u čijim glasovima, notama, tonovima i ritmovima možemo istinski uživati. Sve se pretvorilo u čistu zaradu, a muzika se pravi isključivo za gledanje, što je sasvim besmisleno.

Ipak, među tim silnim napornim zvukovima kojima nas bombarduju, pokoji jedinstven glas uspije da zasija. Nažalost, to su uglavnom oni kojima je vrlo malo medijskog prostora poklonjeno, bez obzira na sve talente. Upravo zato ću mnogobrojne svoje postove posvetiti ovakvim muzičkim senzacijama.

Muzičku seriju postova ću otvoriti sa 24-godišnjom djevojkom božanstvenog glasa i stasa, koja dolazi iz Engleske. Njeno ime je Lianne La Havas. Osim što se bavi pjevanjem, Lianne piše tekstove i svira nekoliko instrumenata. Prvi album objavila je u julu 2012. godine pod nazivom “Is Your Love Big Enough?”, koji je iTunes ujedno proglasio i albumom godine.

Obzirom da nema riječi koje na dovoljno dobar način mogu opisati muziku i emocije koje ista budi, prepuštam vas njenim opuštajućim notama i umiljatom glasu.

Vaša L.


Korisni linkovi za one kojima se svidjela muzika Lianne La Havas:
Podijeli sa drugima: