Savršene crvene usne: najbolji modni detalj svake žene

savrsene crvene usne

Spadam u kategoriju onih žena koje zaista vole eleganciju, prefinjen stil i klasiku. U skladu sa tim i ne čudi činjenica da sam veliki ljubitelj crvenih ruževa. Njihova istorija je izuzetno duga, a nosile su ga mnoge moćne žene i modne ikone, kojima je to bio u neku ruku zaštitni znak. Oduvijek je simbolisao moć, seksipil, ali i eleganciju. Do dan danas zadržao je ovaj status i teško da će ga bilo koji trend u šminkanju zamijeniti. Upravo zato odlučih da prvi post iz kategorije savjeta posvetim svom omiljenom šminkerskom proizvodu i modnom detalju, jer kada na usnama imate crveni ruž, svaki drugi detalj je suvišan.

Ono što karakteriše ruževe jakih nijansi, a pogotovo crveni, jeste da se oni moraju nositi sa stilom, kako bi postigli pravi sjaj, te da zahtijevaju perfektnu podlogu i detaljan proces nanošenja. Kako ne bih dužila sa bespotrebnom pričom, prelazim na stvar. Predstaviću vam u nekoliko koraka svoj proces nanošenja crvenog ruža.

Korak 1: Priprema

Iako većina djevojaka i žena preskače ovaj korak, zaista je od velike važnosti. On se sastoji iz dva dijela: pilinga za usne i nanošenja balzama. Sigurna sam da ste i sami bezbroj puta vidjeli usne sa crvenim ružem koje su ispucale i pune komadića mesa i mrtvih ćelija, a to svakako nije privlačno. Upravo da bi se to spriječilo, potrebno je odraditi piling i dobro nahraniti usne. Obzirom da je sasvim nepotrebno kupovati gotov piling za usne (a iskrena da budem, ne znam ni da li ga ima kupiti kod nas), iskoristite stvari koje imate kod kuće za isti. Kako ja to jednostavno i efikasno činim možete pročitati ovdje.

Dakle, nakon što odrađenim pilingom odstranite mrtve ćelije, nanesite željeni balzam na usne. Preporučujem da se ovaj korak odradi nešto prije početka šminkanja, kako bi usne upile balzam, jer koža ne smije biti masna prije nanošenja ruža.

Korak 2: Nanošenje olovke za usne

Svi pričaju o tome, a opet mnogi to izbjegavamo. Imajte na umu da će vam to oduzeti svega koji minut više, a sigurno će učiniti da vam usne izgledaju ljepše. Isto tako, onemogućiće razlivanje ruža u sitne porice oko usana, što je veoma značajno za kompletan izgled.

Kada nanosite olovku, pobrinite se da ona ne bude mnogo tamnija od ruža, jer ćete u suprotnom dobiti pretamno oivčene usne, koje su (na svu sreću) davno bila moderne. Olovkom popunite i same usne, jer će to omogućiti dugotrajnost i potpunost boje ruža. Osim toga, nikada nemojte linije povlačiti mnogo iznad ivice vaših usana. Da, to jeste mali trik za punije usne koji mnoge dame praktikuju, ali se u ovome nikako ne smije pretjerati. Preporučujem da, ukoliko želite postići efekat punijih usana, “proširivanje” uradite samo sa donjom usnom i to centralnim dijelom iste.

Korak 3: Nanošenje ruža

Korak o kojem se nema šta mnogo reći i koji je poenta samog procesa. Na sve što je prethodno odrađeno nanesite jedan lagani sloj ruža. Ja najčešće uzmem komad toalet papira i prilijepim ga na usne, kako bih skinula višak, a nakon toga nanesem još jedan sloj. Ovo omogućava dugotrajnost samog ruža i intenzivniju crvenu boju.

Korak 4: Korektor

Korektor na kraju? Da, znam da zvuči čudno, ali na samom početku sam već istakla da lice mora biti besprijekorno sređeno prije nanošenja ruža, tako da ovaj korektor nema nikakve veze sa tim dijelom.

Naime, nakon nanošenja ruža preostao je još jedan mali trik. Na samu ivicu usana nanesite četkicom malo tečnog korektora i pažljivo ga razmažite. Ovo će vam dodatno naglasiti boju ruža na usnama. Napomena: tečni korektor se uvijek uzima nijansu svijetliji od podloge. Samim tim, nanošenje istog oko usana daje efekat hajlajtera.

U nadi da vam je ovo barem malo pomoglo i da ste saznali nešto korisno, do sledećeg posta.

Vaša L.

Podijeli sa drugima: