Uradi sam: najjednostavniji piling za usne

uradi sam piling za usne

Piling za usne je vjerovatno posljednja stvar koja mi je do skora bila na pameti kada je u pitanju njega. Rijetko ko je o njemu pričao, proizvoda za isti nije bilo. Međutim, jedan trenutak je bio presudan u tome da i sama promijenim mišljenje, a to je početak ljubavi ka tamnim ruževima za usne. Naravno, sve je počelo sa crvenim, kao najvećom klasikom, a nastavilo se sa mnogobrojnim drugim bojama i nijansama, koje uključuju ružičastu, bordo, narandžastu, ciklama i mnoge druge.

Nošenje crvenog (ili bilo kog drugog tamnog) ruža nije uopšte lako – zahtjeva stil, pažljivo nanošenje i dobru podlogu. O samom procesu nanošenja crvenog ruža ste mogli čitati u ovom postu, u kom sam između ostalog naglasila izuzetnu bitnost zdravih i njegovanih usana. Naime, ukoliko su usne ispucale i pune mrtvih ćelija, stavljanje tamnog ruža je otežano i sam efekat na kraju je loš. Usne, kao i cjelokupan make-up, jednostavno izgledaju neprivlačno. Naravno, usne ne treba da bude njegovane i lijepe samo zbog trenutaka kada nosimo tamni ruž, već i u svakoj drugoj prilici. Ispucalost, suhoća i ljuštenje su česte pojave usljed vremenskih prilika, a osim što izgledaju ružno, krajnje su neugodne.  S tim u vezi sada ću se fokusirati upravo na taj aspekt – njegovanje usana putem redovnog pilinga.

Sve što je potrebno za ovaj brzi “homemade” piling usana jeste šećer i vazelin (alternativno balzam za usne u posudici – nikako stiku). Prstom pokupite malu količinu vazelina/balzama, prst umočite u šećer, istrljate usne, saperete i voilà – mrtve ćelije su odstranjene. Ostaje vam još samo da onaj balzam za usne koji smatrate dobrim nanesete (preporučujem što hidratantnije) i sačekate da koža upije isti. Dakako, to ne znači da će vam usne biti instant savršene. Redovno korišćenje odgovarajućeg balzama (ljeti obavezno onog sa SPF-om) i piling će vremenom uraditi svoje.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

Ovo je, bar po mojim dosadašnjim iskustvima, najprostija i najbrža varijanta. Nadam se da ćete  isprobati ovu varijantu, te da će zadovoljiti vaše potrebe i pokazati željene rezultate.

Vaša L.


PROIZVOĐAČ: dm – drogerie markt

NAZIV: Balea Vaseline

KOLIČINA: 125 ml

PRODAJNO MJESTO: DM

CIJENA: ≈ 3,50 KM

Podijeli sa drugima: