Uradi sam: najjednostavniji piling za usne

Piling za usne je vjerovatno posljednja stvar koja mi je do skora bila na pameti kada je u pitanju njega. Rijetko ko je o njemu pričao, proizvoda za isti nije bilo, jednako kao ni potrebe da se odradi. Međutim, jedan trenutak je bio presudan u tome da i sama promijenim mišljenje, a to je početak ljubavi ka tamnim ruževima za usne. Naravno, sve je počelo sa crvenim, kao najvećom klasikom, a nastavilo se sa mnogobrojnim drugim bojama i nijansama, koje uključuju ružičastu, bordo, narandžastu, ciklama i mnoge druge.

Nošenje crvenog (ili bilo kog drugog tamnog) ruža nije uopšte lako – zahtjeva stil, pažljivo nanošenje i dobru podlogu. O samom procesu nanošenja crvenog ruža ste mogli čitati u ovom postu, u kom sam između ostalog naglasila izuzetnu bitnost zdravih i njegovanih usana. Naime, ukoliko su usne ispucale i pune mrtvih ćelija, stavljanje tamnog ruža je otežano i sam efekat na kraju je loš. Usne, kao i cjelokupan make-up, jednostavno izgledaju neprivlačno. Naravno, usne ne treba da bude njegovane i lijepe samo zbog trenutaka kada nosimo tamni ruž, već i u svakoj drugoj prilici. Ispucalost, suhoća i ljuštenje su česte pojave usljed vremenskih prilika, a osim što izgledaju ružno, krajnje su neugodne.  S tim u vezi sada ću se fokusirati upravo na taj aspekt – njegovanje usana putem redovnog pilinga.

Sve što je potrebno za ovaj brzi “homemade” piling usana jeste šećer i vazelin (alternativno balzam za usne u posudici – nikako stiku). Prstom pokupite malu količinu vazelina/balzama, prst umočite u šećer, istrljate usne, saperete i voilà – mrtve ćelije su odstranjene. Ostaje vam još samo da onaj balzam za usne koji smatrate dobrim nanesete (preporučujem što hidratantnije) i sačekate da koža upije isti. Dakako, to ne znači da će vam usne biti instant savršene. Redovno korišćenje odgovarajućeg balzama (ljeti obavezno onog sa SPF-om) i piling će vremenom uraditi svoje.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

Ovo je, bar po mojim dosadašnjim iskustvima, najprostija i najbrža varijanta, a u nekom od narednih postova sigurno ću se pozabaviti složenijim i hranljivijim pilinzima za usne. Nadam se da ćete do tada isprobati ovu varijantu te da će zadovoljiti vaše potrebe i pokazati željene rezultate.

Vaša L.


PROIZVOĐAČ: dm – drogerie markt

NAZIV: Balea Vaseline

KOLIČINA: 125 ml

PRODAJNO MJESTO: DM

CIJENA: ≈ 3,50 KM

3 komentara
 • Željka
  January 29, 2015

  Lijep post. Ja ponekad sa medom i cimetom odradim piling ili ako zurim posluzim se pastom i cetkicom za zube. Nakon toga nanesem vazelin na usne ili neki balzam 🙂

  • Lovily
   January 30, 2015

   Hvala mnogo, draga Željka. Četkicom se i ja nekada poslužim, ali bez paste. A med i cimet su odlični za usne, tako da ću sigurno probati naredni put.

   Puno pozdrava,
   L.

 • oakley womens sunglasses
  September 27, 2015

  Thanks a lot for sharing!

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *