Septembarska plejlista (2019)

septembarska plejlista lovily

Iskreno, ne mogu da vjerujem da je prošlo više od godinu dana od posljednje plejliste objavljene na blogu! I to sam shvatila tek kada sam postavila anketu na Instagram Story o tome šta biste voljeli vidjeti na blogu –  dobar dio ponovljenih odgovora bio je usmjeren na muzičke preporuke/plejliste. Da ne dužim, ovo su pjesme koje u posljednje vrijeme slušam bez prestanka. Lista bi se mogla zvati i “Pet nevjerovatnih ženskih vokala”, ali ko sam ja da kvarim dosadašnju tradiciju.

1. Snoh Aalegra – ugh, those feeling again

Morate poslušati. Mo ra te. Snoh Aalegra će postati veoma popularna uskoro, kad vam kažem. Sve i jedna stvar sa albuma je fantastična, a u današnje vrijeme singlova, zaista je rijetko da slušate nečiji album od početka do kraja (osim ako niste baš baš veliki fan nekog muzičara). Snoh je u ovom slučaju izuzetak. Moje omiljene pjesme su izlistane u nastavku, a ako vam se dopadnu, poslušajte i ostalo. Estetika, atmosfera, vokal, muzika, sve je prekrasno.

2. Ari Lennox, J. Cole – Shea Butter Baby

Biću kratka – ima vrlo zarazan ritam i jako je zanimljiva. Sigurno neće ostati na mojoj plejlisti zauvijek, ovo nije jedna od tih pjesma. Ali to svakako ne znači da ne treba da je poslušate. Štaviše. J. Cole makes it amazing, pa dočekajte i njegove dvije minute u pjesmi.

3. Labrinth & Zendaya – All For Us

Od kada sam pogledala HBO seriju “Euphoria” ne prestajem slušati ovu stvar. Do te mjere da sam izludila koleginice u kancelariji do mene. U suštini, najbolje od serije jeste ovaj soundtrack i estetika (vajb/boje). Labrinth ko Labrinth, a Zendaya pre kra sna u svakom pogledu.

4. Charlotte Day Wilson – Work

Ako se ne varam, i ovo je pronalazak iz serije “Euphoria”, s tim da se “Work” pojavila tek u nekoj epizode, odnosno nije zvanični, prepoznatljivi tune serije kao prethodna. Prelijepa je, ako mene pitate. Pomalo pasivna, ali ja takve volim (pogotovo sad kada nam je stigla jesen).

5. Lana del Rey – Doin’ Time

Ovo ste sigurno poslušali, ali nisam mogla da ne stavim u svoju listu. Od “summertime sadness” došli smo do “sumertime and the living is easy”. Kako god okreneš, Lana je tako svoja i upečatljiva, a ovaj tune veoma zarazan.

6. Sara Jo – Mili Mili

(Okej, ipak nije “pet vrhunskih ženskih vokala”, sjetih se i ovoga.)

I za kraj, nešto skroz, sasvim, potpuno drugačije od svih prethodnih preporuka. Realno, ova Sarina stvar je sjajna. Slušala sam je kada je tek izašla, ali su je ukinuli sa streaming servisa (u mom slučaju Apple Music), tako da skoro i da zaboravih na nju potpuno. A onda se krajem septembra desila Branina svadba – ko je pratio storije, zna o čemu pričam. B, može repriza?

7. Buč Kesidi – TIHO

Petnaest minuta prije objave teksta, ovaj pokušaj od blogerke se sjetio još jednog pronalaska iz prethodnog mjeseca (i potpuno pokvario koncept ženski vokala iz uvoda, ali avaj). Očigledan dokaz da nije nešto što slušam svakodnevno, ali sa druge strane jeste nešto i te kako vrijedno spomena i lijepo, a još domaće (znamo da je to za mene rijetkost). Ako niste do sada slušali Buč Kesidi, evo prilike…

Podijeli sa drugima: