Jun kroz muziku: šta sve treba da poslušate

02/07/2017 0 No tags

21. juna je bio Dan muzike, a s obzirom da mu nisam posvetila dovoljno pažnje odlučih da u jednom postu objedinim sve pjesme koje su obilježlile prethodni mjesec, odnosno sve pjesme za koje mislim da treba da ih poslušate, saslušate, upijete i preporučite dalje – ako vam se dopadnu.

1. Coldplay – Don’t Panic

Koliko ja volim grupu Arctic Monkeys, toliko radna kolegica voli Coldplay. Naravno da jedna drugu beskrajno smaramo svojim muzičkim ljubavima i naravno da je to uticalo na obje. U mom slučaju sa pjesmom “Don’t Panic” koja mi se uvukla pod kožu. Baš je baš lijepa.

2. Robin Schulz – Show Me Love

Bukvalno ne možete ni zamisliti koliko sam se navukla na ovu stvar. A ujedno i gore pomenutu kolegicu. Znam da kasnim, ali šta da se radi. Da stvar bude još bolja, ove godine idem(o) na EXIT, a pogodite ko nastupa? Da, Robin Schulz!

3. irieFM – Putevi

Koliko ja samo njih volim. A prije dva dana sam ih slušala uživo, po ko zna koji put. “Putevi” su nedavno izašli, o njima sam vam već pisala, ali moram opet spomenuti – jer slušam bez prestanka.

P.S. O irieFM-u sam pisala ovdje, a intervju sa Vukašinom pročitajte ovdje.

4. Alabama Shakes – This Feeling

U trenucima kada mi se slušalo nešto lagano i potpuno opuštajuće, puštala sam pjesmu iz serije “Big Little Lies”. Preporučujem i nju, ali najviše zbog muzike koja je obilježava i koja je sjajna. Baš poput ove pjesme.

5. London Grammar – Oh Woman Oh Man

London Grammar zauzima jedno od mjesta na listi top 5 omiljenih muzičara/bendova ikad, a “Oh Woman Oh Man” je pjesma koja je nedavno izašla, sa njihovog novog albuma, i koja je predivna u svakom mogućem obliku.

P.S. O London Grammar-u više možete pročitati ovdje.

6. Jessie Ware – Devotion

Ova live izvedba je čista ljepota i muzička senzualnost. Hvala Nađi što mi je otkrila, jer ne prestajem sa slušanjem.

7. Marko Louis ft. Adnan Šaran – Karika

Odavno nisam čula nešto ovako originalno i jedinstveno. Pjesma je stvarno drugačija od svega šta ste do sada čuli. I tako nježna i lijepa. Bravo, bravo! Ko kaže da nema lijepe domaće muzike?

8. Herr Vogel – Sexy And I Know It

Ne podnosim ovu pjesmu u originalu, ako ćemo iskreno. Baš ne podnosim. Ali ova obrada i remix su je doveli do neprepoznatljivosti. Sačekajte da dođe do refrena, ili prosto prebacite na drugu minutu, iznenadićete se kad čujete kako je dobro odrađena.

9. Coldplay – All I Can Think About Is You

Pripreme za EXIT, nas četiri, sitni sati i chill nakon zanimljive noći – uz ovu stvar. Ljubav na prvi sluš. Nešto sasvim novo od Coldplay-a. I sviđa mi se.

10. Thievery Corporation – Letter to the Editor

I za kraj – Thievery Corporation u čijoj muzici baš uživam u posljednje vrijeme. Pogotovo na poslu ili kući dok radim. Kompletan album The Temple of I & I je sjajan, ali odlučih se da vam ostavim ovu kao preporuku.


I to je sve za ovu junsku muzičku listu.

Nadam se da ste nešto od ovoga poslušali i da vam se dopalo.

U svakom slučaju, očekujem da mi u komentaru ostavite pjesmu koja je vama obilježila mjesec jun, pa da širimo muzičke ljepote.

Do naredne priče,

vaša L.

Nema komentara

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *