Februarska plejlista (2018)

februarska plejlista

Neki dan me jedna redovna čitateljica bloga podsjetila na to kako baš dugo nisam pisala o muzici – što je poptuno neprihvatljiva činjenica, tim više jer me već mjesec dana nema na blogu. U to ime spremila sam jednu kratku, slatku i zanimljivu plejlistu koja se sastoji od pjesama koje sam sluša u ovom mjesecu. Neke su nove opsesije, neke samo podsjetnik na stare ljubavi, ali sve su imale svoj trenutak.

1. Justin Timberlake – Say Something

Ok, na svaku novu stvar (novog) Justina sam bila šokirana, ali što sam ih više slušala – više su mi se dopadale. Ova je nekako izdominirala ostale i poslušah je najveći broj puta, sa uživanjem. Ako niste još poslušali njegov novi album, spremite se na nešto potpuno drugačije i neočekivano.

2. IrieFM – Samo budi tu

Ovaj live je čista umjetnost. Gledati ih i slušati kako stvaraju ovako dobar zvuk je pravo zadovoljstvo i čini me nevjerovatno ponosnom jer kvaliteta na domaćoj sceni nekako uvijek manjka – ili jednostavno ne dolazi do izražaja od velike količine šunda.

3. Unders – Syria

Potpuno drugačije od prethodnih preporuka – jer spada u elektronsku muziku. Ako ste šaroliki kao ja, pa i ovakvi žanrovi dolaze u obzir, klikna na play jer ćete se oduševiti. Ima nešto tako thrilling i seksi u ovoj stvari.

4. Rihanna – Love On The Brain

Da se razumijemo, ja ne volim Rihannu, ali ova stvar mi je mnogo lijepa i ne znam kako je tek sad pronađoh i zavoljeh (izašla je u junu 2016). U svakom slučaju nije najbolja pjesma ikad, ali sam je u ovom periodu rado slušala.

5. Darko Rundek & Ekipa – Barbara

Pjesma koja je izašla prije svega nekoliko dana. Koliko nježnosti, ljubavi i ljepote u jednoj pjesmi. Predivna je. Predivna. Poslušajte!

6. Michael Jackson – A Place with No Name

Nema potrebe za mnogo priče. Fenomenalni Michael. Ovo sam slušala na repeat konstantno.

7. Marko Louis – Cveće cafnalo

Jedno od posljednjih muzičkih otkrića je Marko Louis i njegov posljednji album. Već sam podijelila sa vama stvar koja se zove “Karika” (u junskoj plejlisti koju možete pogledati ovdje), na koju sam se prvo navukla, a sada je na red došla “Cveće cafnalo” sa Vlatkom Stefanovski. Masterpiece.

8. Konoba – On Our Knees

Ako volite melanholiju u muzici, sa malim twistom, evo idealne pjesme. Prilično je popularna i dijeljena na društvenim mrežama u posljednje vrijeme, ali možda je niste čuli do sada.

9. Vanja Mišić – Leptiri i kornjače

Žena sa nevjerovatnim vokalom – kednim od meni najdražih na domaćoj sceni. I uz to – sugrađanka. Ako još niste imali susreta sa njom, poslušajte prvo “Prstima” (moj favorit), pa onda i ovu.

10. Ana Ćurčin – Unknown

A sada jedno pravo otkriće! Anu Ćurčin mi je nedavno predstavila jedna draga pratiteljica sa Instagrama i zaljubila sam se na prve note. Bukvalno. Predivno, emotivno, nježno, lijepo, slušljivo, talentovano.

11. Jessie J – Queen

I za kraj – žena koju sam nekada opsesivno volje, a sada skoro i da ne slušam. Zašto? Jer njene nove pjesme trenutno nisu u skladu sa mojim stanjem, ali mi i dalje svaka live i akustična izvedba (pa čak i tih koje ne leže) zvuči perfektno. A ovaj je pre-di-vna. Ovakvu sam je zavoljela. Svedena muzika, emocija i njen vokal. Upalite, gledajte i slušajte.


Slični postovi: Avgustovska plejlista


Pročitajte još: Plesna domaćica ili kako uspješno razbiti domaću kič scenu


P.S. Zadak za vas – ostavite u komentaru link do jedne pjesme koju ste najviše slušali u mjesecu.

Do narednog posta,

vaša L.

Podijeli sa drugima:

Komentari

  1. Hvala, draga Vanja! Baš me to veseli i motiviše da nastavim sa svim, čak i kad nemam snage i volje.

   I hvala za preporuku! <3

 1. Ova pjesma je zarazna ?
  Poslušala sam je u nekom kafiću početkom mjeseca i odmah mi je ušla pod kožu,postala je dio moje svakodnevnice i jednostavno čim čujem početak pjesme poželim da zaigram i da se prepustim,i rado ću je podjeliti sa svima. https://youtu.be/rQqwG_rQx7A
  Tvoj blog je jednom riječju predivan ?,radujem se svakoj tvojoj novoj objavi i postu ?

  1. Jao pjesme! Stari dobri hit. I zaista te tjera na mrdoguz! 🙂

   Hvala ti mnogo na divnim riječima! Sjajno je to čuti!

   Puno pozdrava,
   L.

Komentari

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *